Ενημερωτική ομιλία του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 9:00 π.μ. εκπρόσωποι του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος Νομού Μαγνησίας, κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, θα πραγματοποιήσουν στο χώρο του σχολείου, ενημερωτική ομιλία και εργονομική παρέμβαση στις σχολικές αίθουσες με στόχο την πρόληψη των μυοσκελετικών προβλημάτων, αλλά και την εργονομική βελτιστοποίηση της καθημερινότητας τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών του Περιφερικού Τμήματος Νομού Μαγνησίας, μέσω της εθελοντικής δράσης των μελών του, πραγματοποιεί για μία ακόμη φορά, ενημέρωση της σχολικής και εκπαιδευτικής κοινότητας σχετικά με θέματα εργονομίας στην καθημερινότητα των μαθητών.

Η δυσβάσταχτη σχολική τσάντα με το περιεχόμενό της και ο λανθασμένος τρόπος έγερσής της, η μη εργονομική τοποθέτηση των θρανίων στη σχολική αίθουσα, καθώς και η κακή καθιστή στάση του σώματος στην καρέκλα του θρανίου, μπορούν να προκαλέσουν μία πληθώρα μυοσκελετικών προβλημάτων στους μαθητές. Ηχηρά παραδείγματα προβλημάτων για τα οποία παραπονιούνται συχνά οι μαθητές, είναι η οσφυαλγία, η αυχεναλγία, οι πόνοι στην ωμική ζώνη, καθώς και οι διάσπαρτοι μυΐκοί πόνοι. Όλα αυτά τα μυοσκελετικά προβλήματα – εφόσον προκύψουν – μπορούν να αντιμετωπιστούν με Φυσικοθεραπευτικές μεθόδους. Επειδή όμως η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, όλη αυτή η καταπόνηση μπορεί να αποφευχθεί μέσω σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης, αλλά και βιωματικής εκπαίδευσης του μαθητικού πληθυσμού και των εκπαιδευτικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει