Ενημερώσεις από το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Θ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά από έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποίησε κατά την διάρκεια του σχολικού έτους 2012-2013, πρόγραμμα Αγωγής Υγείας σε μαθητές της Α/θμιας και την Β/θμιας Εκπ/σης.

Συγκεκριμένα στην Α΄/θμια εκπαίδευση, 952 μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικές εισηγήσεις για την Ατομική Υγιεινή, ενώ μέσα από τη συμμετοχή τους σε “θεατρικό παιχνίδι” ενημερώθηκαν για τις βλαβερές επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία μας ,αλλά και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Στην Β΄/θμια εκπαίδευση, 1142 μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικές εισηγήσεις για την Σεξουαλική Υγεία και 2726 μαθητές ενημερώθηκαν για τις “Εξαρτήσεις ” της σύγχρονης εποχής.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν δύο ενημερωτικές ημερίδες για τους Εκπαιδευτικούς του 3ου ΓΕΛ Λάρισας με θέματα: ” Κοινωνικός Ρατσισμός “, “Ενδοσχολική Βία – Εκφοβισμός” και συμμετείχαμε σε ενημερωτική ημερίδα του συλλόγου καθηγητών του 2ου Γυμνασίου Λάρισας με θέμα ” Εξαρτήσεις”.

Το πρόγραμμα αυτό πρόκειται να συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει