Εννέα μετανάστες έχασαν τη ζωή τους σε ναυάγιο πλοιαρίουΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 00:44

Σε εννέα ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αφού το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν μετανάστες από την περιοχή του Μαγκρέμπ και το οποίο κατευθυνόταν προς τα Κανάρια Νησιά ανατράπηκε την Τρίτη, ανακοίνωσαν αργά την Τετάρτη οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.

Η αυτοσχέδια λέμβος ανατράπηκε την Τρίτη περίπου στις 19:30 τοπική ώρα, καθώς πλησίαζε τις ακτές του νησιού Λανθαρότε στο αρχιπέλαγος των Καναρίων.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας εκτάκτων καταστάσεων του νησιού, ο Ενρίκε Εσπινόσα, δήλωσε αργά την Τετάρτη ότι μέχρι στιγμής υπάρχουν 28 επιζώντες.

Οι αφίξεις μεταναστών στα Κανάρια Νησιά ανήλθαν σε 17.000 φέτος –δέκα φορές περισσότερες σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των αφίξεων πέρυσι– καθώς η απόγνωση μεταξύ των Βορειοαφρικανών αυξάνεται μετά την απώλεια εισοδήματος από τον τουρισμό, έναν τομέα που επλήγη σκληρά από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ισπανική κυβέρνηση δεσμεύθηκε την Παρασκευή να συνδράμει στην κατασκευή ξενώνων για τους αφικνούμενους, καθώς οι τοπικές αρχές ζήτησαν βοήθεια για τη στέγαση χιλιάδων ανθρώπων που κοιμούνται στο ύπαιθρο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020, 00:44Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει