Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά του Βόλου, εν όψει του Πάσχα κατόπιν εντολών του κ. Καλτσογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά του Βόλου, εν όψει του Πάσχα, πραγματοποιούν τις τελευταίες ημέρες κλιμάκια των Διευθύνσεων Ανάπτυξης (Τμήμα Εμπορίου) και Αγροτικής Οικονομίας (Τμήματα Κτηνιατρικής και Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής ) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, κατόπιν εντολών του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίου Καλτσογιάννη.

Το Τμήμα Κτηνιατρικής κάνει κρεοσκοπικό έλεγχο σε εγκεκριμένα σφαγεία και εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος και στις ψυκτικές τους εγκαταστάσεις, καθώς και αστυκτηνιατρικό έλεγχο σε κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ και αυγοπωλεία-πτηνοπωλεία.

Το Τμήμα Φυτικής-Ζωικής Παραγωγής ελέγχει τη σήμανση και την ποιότητα των οπωροκηπευτικών, τυχόν υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε γεωργικά προιόντα, τις εισαγωγές-εξαγωγές τροφίμων φυτικής προέλευσης και την ελληνικότητα ή μη των κρεάτων.

Το Τμήμα Εμπορίου πραγματοποιεί ελέγχους σε εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σχετικά με τις τιμές και την ποιότητα των προιόντων.

Σκοπός των ελέγχων είναι η προστασία των καταναλωτών και πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εξάλλου ξεκίνησε ήδη η κουνουποκτονία σε στοχευμένες περιοχές του Νομού και κατάλληλο συντονισμό με τους κατά τόπους Δήμους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει πριν λίγες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης.

Το έργο της κουνουποκτονίας ανέλαβε να υλοποιήσει εξειδικευμένη εταιρία ύστερα από μειοδοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η Π.Ε. Μαγνησίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει