Εντατικοί έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Ξεκινούν ξανά από την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου εντατικοί έλεγχοι από την Δημοτική Αστυνομία ενώ θα βεβαιώνονται και κλήσεις για παραβάσεις στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης μετά και την “περίοδο χάριτος” που είχε δοθεί για την περίοδο των Χριστουγέννων. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία ειδικά στο κέντρο της πόλης όπου και υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός φόρτος.

Υπενθυμίζεται πως οι οδηγοί θα μπορούν να προμηθεύονται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης από καταστήματα και περίπτερα με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης».

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.

Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία θα είναι δωρεάν, εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία ώρα, ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας
Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 13.00 μ.μ. στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (Κτίριο ΔΕΥΑΜΒ – 4ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει