Εντολή να εγκαταλείψουν την Ουκρανία έδωσαν οι ΗΠΑ στο προσωπικό της πρεσβείας τουςΠρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 13:43

Εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω του φόβου για ρωσική εισβολή, έδωσαν πριν από λίγο οι ΗΠΑ στο προσωπικό της πρεσβείας τους στην Ουκρανία.

«Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών διέταξε την αποχώρηση των Αμερικανών εργαζομένων, που δεν είναι απαραίτητοι για τις έκτακτης ανάγκης υπηρεσίες της πρεσβείας, λόγω των πληροφοριών που συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μια ενίσχυση του ρωσικού στρατού στα σύνορα με την Ουκρανία, ένας δείκτης μιας ενδεχόμενης σημαντικής στρατιωτικής δράσης», αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, σε μήνυμά της στο Twitter και προσθέτει ακολούθως σε νεότερο… τιτίβισμα.

«Παρά τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, ο πυρήνας των εργαζομένων στην πρεσβεία, οι αφοσιωμένοι Ουκρανοί συνάδελφοι μας και το προσωπικό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις διπλωματικές και βοηθητικές προσπάθειες με στόχο τη στήριξη της ασφάλειας, της δημοκρατίας και της ευημερίας της Ουκρανίας», αναφέρει στο twitter .

 

Τηλεφωνική επικοινωνία Υπ. Εξ. Ρωσίας – ΗΠΑ

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συνομίλησε πριν από λίγο τηλεφωνικά με τον ομόλογό του των ΗΠΑ. Όπως μεταδίδει το SKY News, o Ρώσος υπουργός είπε στον Μπλίνκεν πως οι ΗΠΑ και η ΕΕ αγνόησαν τις ρωσικές προτάσεις για την ασφάλεια. Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ για «εκστρατεία προπαγάνδας» σχετικά με πιθανή Ρωσική επίθεση. Πριν από τη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία, ο Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε: «Είμαστε σε αναμονή – μια πιθανή ρωσική εισβολή μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, εάν το αποφασίσει ο πρόεδρος Πούτιν».

Αναστέλλονται από αύριο οι λειτουργίες της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές του Sky News από αύριο Κυριακή, οι προξενικές υπηρεσίες στο Κίεβο θα ανασταλούν και η πρεσβεία θα διατηρήσει μια μικρή προξενική παρουσία στο Λβιβ της Ουκρανίας για τη διαχείριση έκτακτων περιστατικών, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι συνήθεις υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής βίζας και διαβατηρίων, δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 15:00

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει