Εντοπίστηκαν 181 κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτικό σχολείο


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 02:51

Συνολικά 181 μαθητές και μέλη του προσωπικού σε ιδιωτικό σχολείο στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, το Λάγκος, διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2, ανακοίνωσαν οι τοπικές υγειονομικές αρχές χθες Παρασκευή.

Οι Αρχές έκαναν λόγο για μια «μικρή αλλά σημαντική» εστία μολύνσεων μεταξύ των 441 μαθητών και μελών του προσωπικού του ιδιωτικού σχολείου, στη συνοικία Λέκι, διευκρινίζοντας ότι τα περισσότερα παιδιά και οι περισσότεροι εργαζόμενοι που προσβλήθηκαν και βρίσκονται σε καραντίνα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα του COVID-19.

Ο επίτροπος δημόσιας υγείας στην πολιτεία Λάγκος, ο Ακίν Αμπαγιόμι, τόνισε ότι τα κρούσματα αποκαλύφθηκαν όταν 14χρονη μαθήτρια ασθένησε την 3η Οκτωβρίου. Διαγνώστηκε ότι νοσούσε από τον COVID-19 την 6η Οκτωβρίου, ωθώντας τις πολιτειακές υγειονομικές αρχές να αρχίσουν να ερευνούν την υπόθεση.

«Οι εσωτερικοί μαθητές και τα μέλη του προσωπικού που διαγνώστηκαν θετικοί έχουν τεθεί σε απομόνωση στους χώρους του σχολείου» και «παρακολουθούνται» από γιατρούς στις εγκαταστάσεις του σχολείου, διευκρίνισε ο Αμπαγιόμι.

Πρόσθεσε ότι οι Αρχές λαμβάνουν μέτρα για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού και αποθαρρύνουν την επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους, για να μη μολύνουν τα μέλη των οικογενειών τους.

Η κυβέρνηση της πολυπληθέστερης αφρικανικής χώρας ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα πως αποφάσισε ότι τα ομοσπονδιακά δημόσια σχολεία θα άνοιγαν ξανά τη 12η Οκτωβρίου, ενώ τα σχολεία που διαχειρίζονται οι πολιτειακές αρχές και τα ιδιωτικά σχολεία θα άνοιγαν με χρονοδιαγράμματα που θα όριζαν τα ίδια, επικαλούμενη τη μείωση των επιβεβαιωμένων μολύνσεων από τον κορονοϊό.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Νιγηρία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 1.116 νεκρούς εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 60.982 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020, 02:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει