Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της βραζιλιάνικης μετάλλαξηςΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 07:00

Οι Αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα το βραζιλιάνικο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, ενώ επιβεβαίωσαν ότι έχουν εντοπιστεί περίπου 100 κρούσματα ενός άλλου, τοπικού παραλλαγμένου στελέχους.

Ένας Φιλιππινέζος που επέστρεψε στη χώρα του από τη Βραζιλία βρέθηκε θετικός στο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού P.1, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε επίσης ότι έχουν εντοπιστεί 98 κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους Ρ.3 το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί στις Φιλιππίνες νωρίτερα αυτό τον μήνα.

“Μέχρι στιγμής το Ρ.3 δεν θεωρείται ανησυχητικό καθώς τα υφιστάμενα στοιχεία δεν επαρκούν για να καταλήξουμε αν το στέλεχος αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία”, εξήγησε το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε εξάλλου 5.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο, τον μεγαλύτερο αριθμό εδώ και περισσότερο από έξι μήνες. Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 616.611 κρούσματα και 12.766 θάνατοι από Covid-19.

Οι Φιλιππίνες, που έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στη νοτιοανατολική Ασία, είναι αντιμέτωπες με ένα νέο κύμα της επιδημίας, ενώ παράλληλα προσπαθούν να επιταχύνουν την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε την 1η Μαρτίου.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021, 07:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει