Εντοπισμός φυτειών κάνναβης και συλλήψεις για ναρκωτικάΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022, 23:32

Φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε στο Ηράκλειο όπου οι αστυνομικοί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντόπισαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης. Σε περιοχή του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων Ηρακλείου επιχείρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε θαμνώδη περιοχή φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, στην οποία καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τα οχτώ δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1 μέτρου, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

Επίσης συνελήφθησαν δύο Έλληνες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, στο Λασίθι με τους αστυνομικούς να εκριζώνουν 20 δενδρύλλια κάνναβης και να κατάσχουν 25 γραμμάρια κάνναβης. Σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από δεκατρία δενδρύλλια κάνναβης και εντός αυτής εντοπίστηκε και συνελήφθη ο ένας εκ των δύο Ελλήνων. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας στην οικία του δεύτερου Έλληνα και στον αύλιο χώρο της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά εφτά δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 1,5 μέτρων τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και 25 γραμμάρια κάνναβης. Η προανάκριση για τη συγκεκριμένη περίπτωση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Τέλος συνελήφθη σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς των ΤΑΕ Έλληνας, κατηγορούμενος για παραβάσεις που αφορούν σε ναρκωτικά. Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που επέβαινε ο συγκεκριμένος άνδρας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 13,84 γραμμάρια κάνναβης και 1,39 γραμμάρια κοκαΐνης. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2022, 23:32Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει