Εντός καλοκαιριού η ολοκλήρωση του δρόμου προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο χώρο των εργασιών βρέθηκε ο κ. Γιώργος Καλτσογιάννης

Εντός καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Αργαλαστής, ένα έργο που θα λύσει οριστικά το ζήτημα της ασφαλούς και άμεσης πρόσβασης των οχημάτων στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ θα συμβάλλει στην προάσπιση της δημόσιας υγείας αλλά και στην ευρύτερη αναβάθμιση της οδοποιίας εξυπηρετώντας κατοίκους και αγρότες της περιοχής.

Στο χώρο των εργασιών βρέθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Γιώργος Καλτσογιάννης και ξανά υποψήφιος με τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος ενημερώθηκε για την εξέλιξη του έργου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν, οι ρυθμοί εργασιών είναι ικανοποιητικοί και εντός καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του δρόμου που συνδέει το κεντρικό επαρχιακό οδικό δίκτυο με το ΧΥΤΑ Αργαλαστής.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος υπήρχε μόνο ο χωματόδρομος που βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση, και δυσκόλευε σημαντικά την πρόσβαση των οχημάτων του Δήμου για την εναπόθεση των απορριμμάτων.

Πλέον μετά από συντονισμό των ενεργειών της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας εξασφαλίστηκαν οι πόροι μέσω ΕΣΠΑ, για την έναρξη ενός έργου που συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής.

Το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής με προϋπολογισμό 690.700 ευρώ ξεκίνησε να υλοποιείται τον περασμένο Οκτώβριο, αφού πρώτα υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του εργολάβου.

Ο π. Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης τόνισε πως «πραγματοποιήσαμε επιτόπια επίσκεψη στο ΧΥΤΑ Αργαλαστής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου. Οι εργασίες προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, εντός καλοκαιριού το έργο θα έχει ολοκληρωθεί. Ως Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και την ολόπλευρη στήριξη του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού, με πολλή δουλειά και μεθοδικότητα, κατορθώθηκε και εξασφαλίστηκαν οι πόροι μέσω ΕΣΠΑ, προκειμένου να βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Νοτίου Πηλίου. Γιατί με την ασφαλτόστρωση του δρόμου μήκους 2,6 χιλιομέτρων, τα οχήματα θα έχουν άμεση πρόσβαση στο ΧΥΤΑ, επομένως και το περιβάλλον θα προασπίζεται πολύ περισσότερο. Παράλληλα θα εξυπηρετούνται και οι αγρότες που θα χρησιμοποιούν το δρόμο για να μεταβούν στα κτήματά τους, αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής που θέλουν να αναπτύξουν άλλες δραστηριότητες. Συζητούμε με τους ανθρώπους, αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα και υλοποιούμε έργα πνοής για τη Μαγνησία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Καταγγελία Μπέου και εξώδικο για την προεκλογική ανάθεση για το μουσείο της Αργούς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει