«Εντός των επόμενων εβδομάδων» θα παρουσιαστεί το σχέδιο για το ΜεσανατολικόΤο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ για το Μεσανατολικό θα παρουσιαστεί «εντός των επόμενων εβδομάδων», μετά από πολλές αναβολές, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

«Είχαμε ευρείες διαβουλεύσεις στην περιοχή επί δυόμισι χρόνια και πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε το όραμά μας» είπε ο Πομπέο σε ομιλία του στο Κάνσας. «Ελπίζω πως o κόσμος (…) θα το αντιληφθεί ως ένα θεμέλιο στο οποίο μπορούμε να οικοδομήσουμε το μέλλον. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα, που σε τελική ανάλυση οι δύο λαοί θα πρέπει να επιλύσουν μόνοι τους, όμως εμείς εργαστήκαμε σκληρά για αυτό», πρόσθεσε.

Την Πέμπτη υπέβαλε την παραίτησή του ο Τζέισον Γκρίνμπλατ, στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ και ένας από τους αρχιτέκτονες αυτού του ειρηνευτικού σχεδίου, μαζί με τον Τζάρεντ Κούσνερ, τον γαμπρό του Αμερικανού προέδρου, και τον Ντέβιντ Φρίντμαν, τον Αμερικανό πρέσβη στο Ισραήλ.

Η αποχώρηση του Γκρίνμπλατ ερμηνεύεται από ορισμένους ως ξεκάθαρη αναγνώριση της δυσκολίας που αντιμετωπίζει η Ουάσινγκτον να επιβάλει αυτό το «όραμα», για το οποίο πολλοί αναλυτές αναμένουν ότι θα ευνοεί τις ισραηλινές θέσεις. Η Παλαιστίνια αξιωματούχος Χανάν Ασράουι χαρακτήρισε την παραίτηση «ομολογία αποτυχίας» του σχεδίου Τραμπ.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, 23:36

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει