Ενωτική Δημοτική Κίνηση: Το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 3/2 αποκαλύφθηκε πλήρως το αντιδημοκρατικό και αυταρχικό πρόσωπο της δημοτικής αρχής με την παρεμπόδιση του συλλόγου των εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας να παρέμβουν, μετά από καταγγελίες, για την συμπεριφορά του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ενώ ο σύλλογος των εργαζομένων είχε καταθέσει σχετικό αίτημα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου πριν το τέλος του 2015, ο πρόεδρος και η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έθεσαν το θέμα στην ημερήσια διάταξη αλλά ούτε ενημέρωσαν τους δημοτικούς συμβούλους ως όφειλαν.

Προφανώς προσχεδιασμένα, εφόσον είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την παρουσία του συλλόγου, με διαδικαστικά τερτίπια, με ύβρεις και προπηλακισμούς προσπάθησαν και επέτυχαν να μην συζητηθεί το θέμα.

Για δεύτερη φορά επαναλήφθηκαν σκηνές που προσβάλλουν το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμο Αλμυρού, όταν ο αντιπρόεδρος του συμβουλίου «έστειλε τους εργαζόμενους στον αγύριστο», εντεταλμένος σύμβουλός της πλειοψηφίας ζήτησε κλήση της αστυνομίας για να «συλλάβει» τους εργαζόμενους και «νταής» αντιδήμαρχος συνεπικουρούμενος από συμβούλους της πλειοψηφίας επέδειξε για άλλη μια φορά «ψευτοτσαμπουκά».

Ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να βάλει σε ψηφοφορία την πρόταση της «Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης» να συζητηθεί το θέμα των εργαζομένων εκτός ημερησίας διάταξης.

Επί της ουσίας του ζητήματος η ανακοίνωση-καταγγελία του συλλόγου των εργαζομένων αναφέρει: «Καταγγέλλουμε την αντιδημοκρατική και επικίνδυνη συμπεριφορά του Δημάρχου Αλμυρού και μελών της Δημοτικής Αρχής. …

Οι αήθεις επιθέσεις του εναντίον των εργαζομένων, με τη φασίζουσα συμπεριφορά του, ξεπερνά καθημερινά κάθε όριο προκλητικότητας και θράσους… συνοδεύεται πάντα από την πολιτική των διώξεων, της στοχοποίησης, της τρομοκρατίας, του εκφοβισμού, της χυδαιολογίας και του κυνηγητού, εναντίον των εργαζομένων…», ζητήματα που είχε καταγγείλει δημόσια και ο επικεφαλής της ″Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης″ πριν τρεις μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά καταγγέλλεται δήμαρχος και δημοτική αρχή Αλμυρού για την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων εργαζομένων και για την συμπεριφορά απέναντι τους. Ενώ την κύρια ευθύνη έχουν οι πρωταγωνιστές τέτοιων φαινομένων, ευθύνη έχουν και δημοτικοί σύμβουλοι πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης που με την σιωπή τους συγκαλύπτουν και «νομιμοποιούν» τέτοιες συμπεριφορές.

Προφανώς το συμφέρον των Δημοτών και του Δήμου υπηρετούν η σωστή οργάνωση και το καλό εργασιακό κλίμα, ώστε κάθε υπάλληλος να ανταποκρίνεται με αυταπάρνηση στα καθήκοντά του, όπως έχει υποχρέωση. Φυσικά υπάρχουν συγκεκριμένα πλαίσια, ώστε να αντιμετωπίζονται περιπτώσεις σοβαρών λαθών ή εσκεμμένης αδράνειας, σε καμία περίπτωση όμως, δεν μπορεί να προσβάλλονται και να ισοπεδώνονται προσωπικές και εργασιακές αξιοπρέπειες, ούτε να καταπατούνται εργασιακά δικαιώματα, όπως καταγγέλλουν αρκετοί εργαζόμενοι .

Η «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» επανειλημμένα έχει καταγγείλει δημόσια την φασίζουσα νοοτροπία της δημοτικής αρχής, των απειλών, των ύβρεων, της Γκεμπελικής λασπολογίας, της αλαζονείας της εξουσίας, της τρομοκράτησης και της ισοπέδωσης των αδύναμων, της λογικής του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» όχι μόνο σε βάρος των εργαζομένων αλλά πρώτα και κύρια σε βάρος των δημοτών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει