Εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην ΕλλάδαΤη συμφωνία με την Louis Group, έναν από τους κορυφαίους ξενοδοχειακούς ομίλους στη Μεσόγειο, για την εξαγορά πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε η Blackstone Real Estate Partners Europe (Blackstone).

Η συναλλαγή αποτιμάται στα 178,6 εκατ. ευρώ (enterprise value).

Οι πέντε ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται σε ελληνικά νησιά, από τις οποίες δύο βρίσκονται στην Κέρκυρα (Corcyra Beach και Grand Hotel), δύο στη Ζάκυνθο (Zante Beach και Plagos Beach) και μία στην Κρήτη (Creta Princess). Συνολικά διαθέτουν 1.464 δωμάτια.

Τα ξενοδοχεία θα συνεχίσει να διαχειρίζεται η Louis Group υπό την διοίκηση της HIP, εταιρείας hospitality, ιδιοκτησίας κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Η HIP είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ξενοδοχείων στη Νότια Ευρώπη και με την εξαγορά αυτή επεκτείνει το δίκτυό της και στην Ελλάδα.

Μέσω της HIP, η Blackstone θα επενδύσει επιπλέον κεφάλαια για την ανακαίνιση και την επανατοποθέτηση στην αγορά των ξενοδοχείων.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται στις συνήθης εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Ο James Seppala, Head of European Real Estate στη Blackstone, δήλωσε:

«Η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, με απίστευτη ιστορία, θαυμάσιο καιρό και συνεχώς βελτιούμενη συνδεσιμότητα με τον υπόλοιπο κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύουμε στην Ελλάδα, βοηθώντας τη χώρα να διατηρήσει τη θέση της ως ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και να προωθήσει την οικονομική της ανάπτυξη».

«Αυτή η συναλλαγή αντανακλά την εμπιστοσύνη μας στο επενδυτικό περιβάλλον της Ελλάδας και ευελπιστούμε σε περαιτέρω επενδύσεις».

Ο Κωστάκης Λοΐζου, Chairman της Louis Group, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή τη συναλλαγή με τη Blackstone. Ο μετασχηματισμός αυτών των ξενοδοχείων θα δώσει ώθηση στον Ελληνικό τουρισμό και προσβλέπουμε  στη συνεργασία μας και με την Blackstone και με την HIP για να επαυξήσουμε  την ποιότητα της συνολικής εμπειρίας για τους πελάτες αυτών  των ξενοδοχειακών μονάδων».

Ο Alejandro Hernández-Puertolas, CEO και Founding Partner της HIP, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πρώτη μας επένδυση εκτός Ισπανίας και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, μια χώρα παγκοσμίως αναγνωρισμένη για τον τουρισμό αναψυχής που προσφέρει και τις μοναδικές τοποθεσίες που διαθέτει. Με αυτή την εξαγορά, βλέπουμε μία ευκαιρία να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία, επενδύοντας και συμμετέχοντας ενεργά στη διοίκηση των ξενοδοχειακών μονάδων, όπως έχουμε κάνει και με το υπόλοιπο χαρτοφυλάκιο της HIP».

Τα οφέλη για τον όμιλο Louis

Πηγές προσκείμενες στον όμιλο Louis σημειώνουν πως η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μια σημαντική επιτυχία και ψήφο εμπιστοσύνης ενός κορυφαίου επενδυτικού fund, ενός οικονομικού κολοσσού, στη μακρόχρονη και ηγετική παρουσία της στον ελληνικό τουρισμό, με δραστηριοποίηση πάνω από 30 χρόνια.

Παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι η εμπειρία, τεχνογνωσία του Ομίλου στη διαχείριση ξενοδοχείων αλλά και η θέση των τουριστικών ακινήτων – που βρίσκονται στα καλύτερα σημεία των νησιών της Κέρκυρας, Ζακύνθου και Κρήτης – αποτελούν ‘εχέγγυο’ για την επιτυχία της επένδυσης.

Σημειώνεται ότι η Louis Hotels διατηρεί επίσης 4 ξενοδοχεία στην Ελλάδα από τα οποία τα 2 είναι ιδιόκτητα και βρίσκονται στη Κέρκυρα.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές ο Όμιλος Louis, ισχυροποιείται οικονομικά καθώς μειώνει δραστικά τις δανειακές του υποχρεώσεις και έτσι θα έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί βάσει και της στρατηγικής του επενδύοντας τόσο στη διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων κυρίως σε Ελλάδα, όσο και σε άλλες δραστηριότητες στον ευρύτερο κλάδο της φιλοξενίας.

Τέλος, τονίζουν ότι η στρατηγική αυτή συνεργασία εξασφαλίζει τις θέσεις εργασίας αλλά και την προοπτική των ξενοδοχείων καθώς η εταιρεία συνεχίζει να διατηρεί το management/ διαχείριση.

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει