ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ οι ακτές του Βόλου, σύμφωνα με το Υπουργείο

Πεντακάθαρες οι ακτές στις περιοχές Λεχώνια, Πλατινίδια, Αγριά, Πλάκες, Ξενία, Πευκάκια, Άναυρο, Αμφανές, Αλυκές, Αμαρυλλίς, Χρυσή Ακτή Παναγίας, Άγιο Γεώργιο Κυνηγών και Ν. Αγχιάλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Δήμου Βόλου, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Στην κατηγορία εξαιρετικές παραλίες εντάσσονται και πάλι οι κοντινές στο Βόλο ακτές κολύμβησης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα για τον μήνα Ιούνιο, που πραγματοποίησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ, οι δειγματοληψίες έγιναν στο διάστημα από 20 έως 24 Ιουλίου στις ακτές Κάτω Λεχώνια – Πούντα, Πλατανίδια, Κάτω Λεχώνια – Αγιος Μηνάς, Σουτραλί Αγριάς, Πλάκες, Ξενία, Πευκάκια, Άναυρος, Αμφανές, Αλυκές, Αμαρυλλίς, Χρυσή Ακτή Παναγιάς, Αγιος Γεώργιος Κυνηγών, Νέα Αγχίαλος (δύο σημεία).

Σε όλες τις ακτές τα μικροβιολογικά φορτία που αναζητήθηκαν ήταν από ανύπαρκτα έως πολύ κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια, ενώ δεν εντοπίστηκαν κατάλοιπα πίσσας, γυαλιά, πλαστικά, καουτσούκ και άλλα απορρίμματα.

Για τις αναλυτικές αναφορές σχετικά με την κατάσταση των νερών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Μητρώο Ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης της Γραμματείας και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση στο www.bathingwaterprofiles.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει