Εξαντλήθηκαν τα φύλλα των ρώσικων εφημερίδων με τίτλο: «Είμαι/είμαστε όλοι Ιβάν Γκολουνόφ»

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μεταδίδει ότι στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη εξαντλήθηκαν όλα τα φύλα των εφημερίδων Kommersant, Vedomosti και RBK, που κυκλοφόρησαν με το ίδιο πρωτοσέλιδο σε υποστήριξη του ρώσου ερευνητή δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ, ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε μια υπόθεση την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης.

Το πρακτορείο Interfax επισημαίνει ότι πολλοί πωλητές σε σημεία πώλησης εφημερίδων δήλωσαν ότι δεν θυμούνται παρόμοιο περιστατικό που να εξαντλήθηκαν τα φύλλα των εφημερίδων. Οι ανταποκριτές του πρακτορείου ανέφεραν ότι δεν βρήκαν αντίτυπα των εφημερίδων ούτε στα σημεία στα οποία διατίθενται δωρεάν , δηλαδή σε καφέ και σε εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστότοπου Meduza.ru, μπορεί να βρει κανείς εφημερίδες στα Starbucks, Kofemania, Mackaffe. Φύλα των εφημερίδων υπάρχουν σε διάφορα αεροπλάνα της αεροπορικής εταιρεία Aeroflot, ενώ σε άλλα αεροπλάνα προσέφεραν στους επιβάτες παλιά φύλα των εν λόγω εφημερίδων.

Στο μεταξύ οι διευθύνσεις πολλών ρωσικών μέσων ενημέρωσης ( Mediazone, Novaya Gazeta, Echo Mockvi, Dozd The Bell, RTV1, Snob ) ζητούν με επιστολές τους προς την αστυνομική διεύθυνση της Μόσχας, το υπουργείο Εσωτερικών, την Ανακριτική Επιτροπή και τη γενική εισαγγελία να πραγματοποιήσουν ελέγχους στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στην σύλληψη του Γκολουνόφ, να διευκρινίσουν γιατί δεν του επέτρεψαν να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, γιατί δεν κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες και γιατί δεν έκαναν έγκαιρα τις βιοχημικές αναλύσεις που μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητα του

Εκτός των άλλων ζητούν από τις αρχές να διευκρινίσουν με βάση ποιες κατηγορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του Γκολουνόφ και γιατί η αστυνομία έδειξε τις φωτογραφίες που δεν έχουν καμία σχέση με τον δημοσιογράφο για να αποδείξει την ενοχή του

Οι εκδηλώσεις συμπαράστασης και διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του Ιβάν Γκολουνόφ θα συνεχιστούν με βάρδιες έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνση της Μόσχας , δήλωσε ο δημοσιογράφος της Novaya Gazeta Ιλιά Αζάρ.

Οι διαμαρτυρίες θα γίνονται «κάθε βράδυ για αόριστο χρονικό διάστημα μέχρι να αφεθεί ελεύθερος ο δημοσιογράφος», δήλωσε ο Αζάρ προσθέτοντας ότι όποιος θέλει μπορεί να διαμαρτυρηθεί μόνος του κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως έγινε και τις προηγούμενες μέρες.

Στο μεταξύ ο δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι από τα ονόματα που αναφέρονται συχνότερα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως γράφει ο ιστότοπος The Bell επικαλούμενος την εταιρεία μετρήσεων medialogia.

Στις 8 Ιουνίου στα μέσα ενημέρωσης υπήρχαν 4.857 αναφορές στο όνομα του Γκολουνόφ και στο όνομα του

Πούτιν 4.868. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι αναφορές στον Γκολουνόφ (177.578) ξεπέρασαν κατά 10% τις αναφορές στον Πούτιν (160.049).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει