Εξετάζεται η απαγγελία και νέων κατηγοριών σε βάρος του πρώην επικεφαλής της NissanΟι εισαγγελείς του Τόκιο εξετάζουν την πιθανότητα άσκησης νέων διώξεων σε βάρος του πρώην προέδρου της Nissan Motor Κάρλος Γκοσν αναφορικά με τις πληρωμές της αυτοκινητοβιομηχανίας σε εμπορικό αντιπρόσωπο στο Ομάν, όπως μετέδωσαν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές, το ιαπωνικό κρατικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι οι εισαγγελείς υποπτεύονται ότι ένα ποσό που ξεπερνά τα 34 εκατ. δολάρια μεταφέρθηκε σε αντιπροσωπεία της Nissan στο Ομάν, την οποία διαχειριζόταν για επτά χρόνια έως και πέρυσι ένας γνωστός του Γκοσν. Οι νέοι αυτοί ισχυρισμοί αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Γκοσν ίσως προχώρησε στις πληρωμές από ένα αποθεματικό ταμείου του Διευθύνοντος Συμβούλου, το οποίο τελούσε υπό τη διακριτική ευχέρεια του πρώην μεγιστάνα της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπό το πρόσχημα παροχής κινήτρων για πωλήσεις από τη Nissan.

Σύμφωνα με πηγές, τα χρήματα έχουν μεταφερθεί από ιδιωτικό τραπεζικό λογαριασμό που άνοιξε στον Λίβανο ο αντιπρόσωπος από το Ομάν, διοχετεύτηκαν μέσω μια επενδυτικής εταιρίας που διαχειριζόταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος και εστάλησαν σε εταιρικό λογαριασμό που άνηκε σε μέλος της οικογένειας του Γκοσν.

Τα κεφάλαια, όπως υποπτεύονται οι εισαγγελείς, χρησιμοποιήθηκαν στη συνέχεια –τουλάχιστον μέρος αυτών– για την αγορά ενός πολυτελούς γιοτ 1,6 δισεκ. γεν (14,35 εκατ. δολαρίων) από την οικογένεια του Γκοσν και άλλους, σύμφωνα με πηγές. Πρόσθεσαν ότι μια ειδική ερευνητική ομάδα από την εισαγγελία του Τόκιο βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τη Γενική Εισαγγελία για το εάν θα ασκηθούν διώξεις και πάλι σε βάρος του Γκοσν για διακεκριμένη απιστία.

Η ομάδα συνηγόρων του Γκοσν, ωστόσο, υποστηρίζει ότι τα χρήματα που μεταφέρθηκαν στο Ομάν έγιναν ύστερα από αίτημα των υφισταμένων του και ήταν μια νόμιμη πληρωμή προς ένα εμπορικό αντιπρόσωπο για τα χρόνια της υπηρεσίας του. Οι συνήγοροί του Γκοσν δήλωσαν επίσης ότι η αγορά του πολυτελούς γιοτ δεν έχει καμία σχέση με τη Nissan.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019, 13:19

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει