Εξετάζεται σύσταση Γραφείου Υποδοχής Συνεδριακού Τουρισμού στη Θεσσαλία

Τι δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Κοπάνας μετά τη σύσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού

Σύσκεψη με τον Υφυπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού είχε σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Κοπάνας.

Μετά τη συνάντηση του με τον Υφυπουργό ο Αργύρης Κοπάνας προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις:

” Ετοιμαζόμαστε ως Περιφέρεια να συμμετάσχουμε σε ειδικές διεθνείς εκθέσεις για τον Συνεδριακό Τουρισμό. Η Θεσσαλία έχει τη δυναμική αλλά και τις δυνατότητες για να ποντάρει στην εναλλακτική αυτή μορφή τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εξετάζεται η δυνατότητα να συσταθεί στη Θεσσαλίας Γραφείο Υποδοχής Συνεδριακού Τουρισμού που θα ασχολείται οργανωμένα με το αντικείμενο αυτό.

Στη συνάντηση μας με τον Υφυπουργό καταστήσαμε σαφές πως μέσα από το σποτ που θα προβάλλεται από τον ΕΟΤ στις εκθέσεις θα πρέπει να παρουσιάζονται εικόνες απ’όλες τις Περιφέρειες και επισημάναμε ότι το ΦΠΑ 23%, έχει ως αποτέλεσμα να καθιστά την Ελλάδα λιγότερο ανταγωνιστική και περισσότερο ακριβή, γι’αυτό και αποτελεί ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στο συντελεστή του ΦΠΑ όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

Στη σύσκεψη επίσης τονίσαμε στον Υφυπουργό πως το γενικότερο πολιτικοκοινωνικό κλίμα στην Ελλάδα αποτελεί αντικίνητρο στην επισκεψιμότητα, επισημαίνοντας την ανάγκη να αποκατασταθεί άμεσα η εικόνα της χώρας ,ώστε να αποκτήσει και πάλι την εικόνα που αξίζει στις δυνατότητες της, στο πολιτισμό και την Ιστορία της.”

Μπορεί επίσης να σας αρέσει