Εξετάζονται μέτρα στήριξης σε αεροπορικές εταιρείες και τουρισμό


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 14:44

Η βελγική κυβέρνηση είχε σήμερα συνομιλίες με εκπροσώπους των εγχώριων αερογραμμών και του τουρισμού, καθώς οι τομείς αυτοί έχουν αρχίσει να ζητούν βοήθεια στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν απέναντι στην πτώση της ζήτησης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως συναντήθηκε σήμερα το πρωΐ με επιτροπή που συγκροτείτο από εκπροσώπους των Brussels Airlines, του αεροδρομίου των Βρυξελλών ( Brussels airport) και του εταιρείας ταξιδίων TUI, για να εξετάσουν από κοινού τον αντίκτυπο που έχει η πανδημία στις δραστηριότητές τους.

Νωρίτερα, η βελγική οικονομική εφημερίδα De Tijd ενημέρωνε πως οι Brussels Airlines είχε απευθύνει επιστολή στην κυβέρνηση ζητώντας άμεση βοήθεια 200 εκατ. ευρώ.

Η αεροπορική εταιρεία έχει αρχίσει να συρρικνώνει το επιχειρηματικό της πρόγραμμα ενόψει και της πλήρους ακύρωσης των πτήσεών της για τέσσερις εβδομάδες από το Σάββατο.

Η αεροπορική εταιρεία, που είναι θυγατρική της γερμανικής Lufthansa, επιβεβαίωσε πως έχει ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση, αλλά δεν αναφέρθηκε στο ποσόν που αιτείται.

«Επιβεβαιώνουμε πως ζητήσαμε βοήθεια, όμως δεν υπάρχει περίπτωση να χρεωκοπήσει η εταιρεία», δήλωσε εκπρόσωπός ης.

Και η βελγική αεροπορική εταιρεία Air Antwerp, που πραγματοποιεί πτήσεις προς το Άμστερνταμ και σε βρετανικά αεροδρόμια, ανακοίνωσε επίσης σήμερα πως σταματά τα δρομολόγιά της από την Κυριακή έως τις 10 Απριλίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020, 14:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει