Εξιτήριο παίρνει σήμερα ο ένας από τους φοιτητές

Εξιτήριο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναμένεται να πάρει σήμερα ένας εκ των τριών σπουδαστών, που μεταφέρθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στα νοσοκομεία, μετά την τραγωδία της περασμένης Πέμπτης, όταν δηλητηριάστηκαν εξαιτίας της έκλυσης μονοξειδίου του άνθρακα από το αυτοσχέδιο μαγκάλι που χρησιμοποίησαν για να ζεσταθούν και δύο φίλοι τους έχασαν τη ζωή τους.

Ο νεαρός δέχεται τις τελευταίες δύο μέρες επισκέψεις από συγγενείς και φίλους, ενώ ψυχολόγοι προσπαθούν να του πουν τα δυσάρεστα νέα για τον χαμό των δύο φίλων του.

Ο δεύτερος σπουδαστής παραμένει στην εντατική του ίδιου νοσοκομείου, αποσωληνωμένος και σε σταθερή βελτίωση, είναι αιμοδυναμικά σταθερός και έχει καλή επικοινωνία με το περιβάλλον.

Σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του τρίτου σπουδαστή από την Αθήνα, που νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και υπό καταστολή, με συνεχή υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών.

Οι γιατροί της ΜΕΘ προχώρησαν την Τετάρτη σε διαδερμική τραχιοστομία, προκειμένου να μειωθούν σταδιακά τα επίπεδα της καταστολής και να ελέγχεται η αναπνευστική του λειτουργία, ενώ στόχος τους είναι η σταδιακή αποδέσμευση από τη μηχανική υποστήριξη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει