Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις απάτης σε Αττική και ΚρήτηTρεις υποθέσεις απάτης, που διαπράχθηκαν σε βάρος επιχειρήσεων σε Ηράκλειο και Αττική, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και του Τμήματος Ασφαλείας Παιανίας Αττικής.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ανδρών ηλικίας 22, 27, 30, 31, 32 και 53 ετών, με κατηγορίες της απάτης και της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, όπως διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Παιανίας Αττικής, ο 30χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με εκπροσώπους εμπορικής εταιρείας σε περιοχή της Αττικής και «παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα και με το πρόσχημα αγοράς μεγάλων ποσοτήτων της παραγωγής της, κατάφερε να τους πείσει να του αποστείλουν, μέσω μεταφορικής εταιρείας, προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας 25.000 ευρώ, αποστέλλοντας για την εξόφληση του ποσού πλαστή επιταγή».

Όπως κατέδειξε η έρευνα και η προανάκριση, κατά το χρονικό διάστημα 15-23/05/2019, ο 30χρονος με ακόμα τρία άτομα εμπλέκονται στην παραπάνω υπόθεση απάτης και κατάφεραν να εξαπατήσουν τους εκπροσώπους της συγκεκριμένης εταιρείας.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι με ακόμα δύο άτομα, τον 53χρονο και τον 22χρονο, κατά το χρονικό διάστημα από 08/05/2018 έως και τις 15/06/2018 είχαν διαπράξει δύο υποθέσεις απάτης σε βάρος εμπορικών εταιρειών στο Ηράκλειο, καταβάλλοντας σε μια περίπτωση μικρό χρηματικό ποσό ως προκαταβολή και εξοφλώντας με πλαστές επιταγές, αποσπώντας προϊόντα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 15.000 ευρώ.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019, 12:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει