Εξώδικο Μπέου κατά Σκοτινιώτη με σκοπό τον τερματισμό εκχώρησης αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ σε ιδιώτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Οριστικό τέλος στις απόπειρες συγκάλυψης σκανδάλων, που φαίνεται πως διαπράχθηκαν σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ, στη ουσία δηλαδή σε βάρος των πολιτών του Βόλου, αλλά και στη διαφαινόμενη πρόθεση για ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, θέτει η δημοτική παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική: Βόλος 2014», του υπ. Δημάρχου, κ. Αχιλλέα Μπέου.

Με εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση κατά του Παν. Σκοτινιώτη, ως δημάρχου Βόλου και προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Μπέος τον καλεί να σταματήσει άμεσα τις διαδικασίες εκχώρησης αρμοδιοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ, σε ιδιώτες, που δείχνουν την πρόθεσή του να ιδιωτικοποιήσει την επιχείρηση, δεσμεύοντας με τον τρόπο αυτό τη νέα δημοτική αρχή και ζητεί να του δοθούν έγγραφα, που αφορούν την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ Α.Ε (πορίσματα επιθεωρητών, ελεγκτών και ορκωτών λογιστών, δικαστικές αποφάσεις και πρακτικά συνεδριάσεων του ΔΣ).

Ο κ. Μπέος επισημαίνει ανήθικες και παράνομες συμπεριφορές στη διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων και επαναλαμβάνει με τρόπο κατηγορηματικό τη δέσμευσή του για τη διασφάλιση του δημόσιου, κοινωφελούς και ανταποδοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ.

Αναλυτικά στην εξώδικο διαμαρτυρία – πρόσκληση αναφέρονται τα εξής:

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΕΟΥ του Νικολάου, υποψηφίου Δημάρχου Βόλου και επικεφαλή του συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΒΟΛΟΣ 2014», κατοίκου Βόλου.

ΚΑΤΑ

Παναγιώτη Σκοτινιώτη του Τριαντάφυλλου, με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. και Δημάρχου Βόλου, κατοίκου Βόλου, Δημαρχείο – Πλ. Ρήγα Φεραίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

1.Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, που εδρεύει στην Αθήνα, Λεωφ. Συγγρού αρ. 60.
2.Κον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
3.Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας, που εκπροσωπείται νόμιμα από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κάτοικο Λάρισας λόγω της θέσης του.
4.Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, που εκπροσωπείται νόμιμα από την Γενική της Γραμματέα, κάτοικο Λάρισας, λόγω της θέσης της.

Από πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ» της 5ης Μαίου 2014, αλλά και από συνεχή δημοσιεύματα και σχόλια σε τοπικές εφημερίδες και ιστολόγια, έχει γίνει πλέον κατανοητό σε όλους τους πολίτες του Βόλου, αυτό που τουλάχιστον εμείς έχουμε επισημάνει, ότι παρόλες τις περί του αντιθέτου δηλώσεις σας, προκειμένου να πείσετε την κοινή γνώμη ότι τάχα μάχεστε ο ίδιος προσωπικά, πάρα ταύτα έχετε αποφασίσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου. Το παραπάνω αδιαμφισβήτητο γεγονός αποδεικνύεται από συγκεκριμένες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, της οποίας άλλωστε τυγχάνετε Πρόεδρος, από τις οποίες με αφετηρία την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας και την κατάργηση θέσεων του προσωπικού, χρησιμοποιείτε την έλλειψη εργαζομένων ως αιτιολογία για κάθε σας απόφαση, που σταδιακά αποψιλώνει τις αρμοδιότητες της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., με τελικό στόχο την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα της και την κατάργηση των εργασιακών κεκτημένων, όπως επιτάσσουν οι μνημονιακές δεσμεύσεις εκείνων των πολιτικών δυνάμεων, με τις οποίες άλλωστε καθόλο το διάστημα της πολιτικής σας θητείας, είχατε προνομιακό επίπεδο συνεννόησης και σας έχουν σταθεί αρωγοί και σύμμαχοι, παρέχοντάς σας πλήρη πολιτική στήριξη και κάλυψη.

Παρόλο που το αναμενόμενο θα ήταν ως απερχόμενη δημοτική αρχή να περιοριζόσασταν σε αποφάσεις που αφορούν μόνο έκτακτες ανάγκες της επιχείρησης, εσείς ενδιαφέρεστε για την περαιτέρω εκχώρηση αρμοδιοτήτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β σε ιδιώτες, αρχικά στο κομμάτι της αποχέτευσης και στη συνέχεια της ύδρευσης, έχοντας προγραμματίσει την λήψη σχετικής απόφασης στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο.

Επειδή στις προσκλήσεις για ουσιαστική ενημέρωση του βολιώτικου λαού για τα συμβαίνοντα στην Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. σιωπάτε επιμελώς, αποκρύπτοντας την αλήθεια, τόσο για την ιδιωτικοποίηση της Εταιρίας, όσο και για την υπόθεση της ΕΡΓ.ΗΛ.
Επειδή στις δεσμεύσεις του συνδυασμού μας περιλαμβάνονται η διασφάλιση του δημόσιου, κοινωφελούς και ανταποδοτικού χαρακτήρα της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β., όπως αποτυπώθηκε με σαφήνεια και πληρότητα στο Πρόγραμμά μας, αλλά και η διαφάνεια ως προς τις ενέργειες και αποφάσεις της νέας Δημοτικής Αρχής, εφόσον ο λαός του Βόλου αποφασίσει αυτό με την ψήφο του.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τις ανήθικες και παράνομες συμπεριφορές σας.

ΣΑΣ ΚΑΛΩ να παύσετε άμεσα τις διαδικασίες για την περαιτέρω εκχώρηση αρμοδιοτήτων της Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β. σε ιδιώτες, δεσμεύοντας με τον τρόπο αυτό την νέα Δημοτική Αρχή και ζητώ όπως εντός μίας

(1) εργάσιμης ημέρας από την λήψη της παρούσας, παραδώσετε στον εκπρόσωπο του συνδυασμού μας τα παρακάτω έγγραφα που αφορούν την υπόθεση της ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε., προκειμένου εμείς να ενημερωθούμε ως έχουμε νόμιμο συμφέρον και να ενημερώσουμε τους πολίτες του Βόλου, και ειδικότερα:

-. Το πλήρες Πρακτικό της με αριθμό 30/8-2-2012 απόφασης της Δ.Ε.Υ.Μ.Β., που αφορά την υπόθεση της ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε.
-.Το πόρισμα των Ελεγκτών Δημοσίων Έργων, που αναφέρεται στην υπόθεση της ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε.
-.Το πόρισμα των Ορκωτών Λογιστών αναφορικά με την παραπάνω υπόθεση και όχι μόνο.
-.Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημοσίας Διοίκησης, που αφορά την ΕΡΓ.ΗΛ.
-.Την απόφαση του Εφετείου Λάρισας που αφορά την αντιδικία μεταξύ της ΕΡΓ.ΗΛ. Α.Τ.Ε. και Δ.Ε.Υ.ΑΜ.Β.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται όπως επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς τον κον Δήμαρχο Βόλου προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.

Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος

Μπορεί επίσης να σας αρέσει