Εορταστικά γεύματα στους άστεγους από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση και την ομάδα εθελοντών «Αlex»


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 15:29

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών «Αlex», προσέφερε εορταστικά γεύματα στους άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και κάθε γιορτινή περίοδο από τον Δήμο Πειραιά.

Στη διανομή των εορταστικών γευμάτων παρευρέθηκαν η υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά ΚΟ.Δ.Ε.Π., Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης, ο αντιδήμαρχος, Γρηγόρης Καψοκόλης και ο διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΚΟ.Δ.Ε.Π., Νικήτας Κανάκης.

Σημειώνεται, ότι εορταστικά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν στο λιμάνι και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., δόθηκαν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η κ. Μιχαηλίδου, σε δήλωσή της, ανέφερε πως είναι σημαντικό να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, όχι μόνο κατά τη γιορτινή περίοδο, αλλά και για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε πως η προσφορά των γευμάτων στους άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι είναι μια συγκινητική πρωτοβουλία αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της ομάδας εθελοντών «Αlex», που έχει ως στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ειδικά τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε. Ο κ. Μώραλης επεσήμανε πως είναι σημαντικό μέσα από αυτή την κοινωνική ενέργεια, να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες για τους συνανθρώπους μας, που δυστυχώς έχουν ακόμα ανάγκη από στέγαση, σίτιση, φάρμακα. Ο δήμαρχος Πειραιά ανέφερε στη συνέχεια, πως η ΚΟ.Δ.Ε.Π. λειτουργεί τον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων, καθώς και το Κέντρο Διανυκτέρευσης για τους άστεγους στον Πύργο του Πειραιά σε συνεργασία με την Unesco.

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά, Γιάννης Βοϊδονικόλας, σημείωσε πως τα γεύματα αγάπης είναι μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στις κοινωνικές ενέργειες που υλοποιεί η ΚΟ.Δ.Ε.Π., τα οποία δίνονται κάθε γιορτινή περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει