Επίκαιρη ερώτηση για την καταβολή προσόδων στο ΜΤΑ

Του Βουλευτή Μαγνησίας ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη μη καταβολή των προσόδων από τη χρήση των πολεμικών αεροδρομίων στο ΜΤΑ κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, η οποία αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Η επίκαιρη ερώτηση έχει ως εξής: «Την ώρα που η Πολιτεία αποφασίζει νέες περικοπές στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας το Υπουργείο Οικονομικών δεν καταβάλει στο ΜΤΑ τα πρόσοδα από τη χρήση των πολεμικών αεροδρομίων, όπως προβλέπει το ΦΕΚ Β 958/22-5-2009. Η παράτυπη τακτική αυτή της Πολιτείας στερεί πολύτιμα έσοδα από το ΜΤΑ. Επίσης, στην παρούσα χρονική περίοδο η κυβέρνηση υλοποιώντας συμφωνίες με τους δανειστές προχώρησε στην παραχώρηση περιφερειακών αεροδρομίων αλλά και των κρατικών αερολιμένων που βρίσκονται σε χώρους εντός αεροδρομίων της Π.Α. Συνεπώς εύλογη είναι η ερώτηση για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα καρπώνεται τα κέρδη από την παροχή υπηρεσιών προσωπικού και μέσων από τα αεροδρόμια της Π.Α.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προωθήσει άμεσα την έκδοση ΚΥΑ προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα όπως ο νόμος ορίζει; Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος εφόσον δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από την καταβολή των προσόδων στο ΜΤΑ;

Πόσα είναι συνολικά τα έσοδα που στερείται ετησίως το ΜΤΑ από τα τέλη χρήσης και την παροχή υπηρεσιών στις πτήσεις της Π. Α.;».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει