Επίσημη επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στο ΒερολίνοΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 20:58

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε σήμερα από την Bundestag την τριήμερή επίσημη επίσκεψή της στο Βερολίνο. Στο ιστορικό κτίριο της Βουλής την υποδέχθηκε η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Μπέρμπελ Μπας (SPD) και ακολούθησαν συνομιλίες διάρκειας μίας ώρας.

Κατόπιν η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στην Πινακοθήκη του Βερολίνου, όπου ξεναγήθηκε από την διευθύντρια του μουσείου Ντάγκμαρ Χιρσφέλντερ σε πίνακες της Συλλογής 13ου – 18ου αιώνα. Αργότερα το βράδυ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Γερμανίας και Έξαρχο Κεντρώας Ευρώπης Αυγουστίνο και με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, Παναγιώτη Δροσινάκη και Νικόλαο Αθανασιάδη.

Αύριο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί στο προεδρικό ανάκτορο Bellevue, όπου θα γίνει δεκτή με στρατιωτικές τιμές από τον ομοσπονδιακό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Την Παρασκευή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντήσει τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στην καγκελαρία και θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου, όπου θα ξεναγηθεί από την επιμελήτρια Μίριαμ Γκόλντμαν.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023, 20:58Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει