Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021, 22:09

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ και τον Ηλία Ναζίρ, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, επισκέφτηκε την παλαιστινιακή πρεσβεία στην Αθήνα και συναντήθηκε με την υφυπουργό Εξωτερικών του Παλαιστινιακού κράτους ‘Αμαλ Τζάντο, που βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Ελλάδα και τον πρέσβη Μαρουάν Τουμπάσι.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «η κα Υφυπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τις βαριές συνέπειες της ισραηλινής κατοχής και τις δολοφονικές επιθέσεις του κράτους του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στο παλαιστινιακό πρόβλημα».

Ο Γιώργος Μαρίνος ενημέρωσε για «τη διαχρονική πάλη του ΚΚΕ στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και το κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στην Ελλάδα. Καταδίκασε την ισραηλινή κατοχή και τον ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ, την αναβάθμιση των σχέσεων της ελληνικής κυβέρνησης με το κράτος του Ισραήλ».

Ο Γ. Μαρίνος αναφέρθηκε «στη συνέχιση του αγώνα για:

– Τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής.

– Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και των άλλων πολιτικών κρατουμένων από τις τις ισραηλινές φυλακές.

– Τη δημιουργία ενιαίου ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

– Το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους.

– Την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτος από την ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με το ομόφωνο ψήφισμα της βουλής, του 2015».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 7 Σεπτεμβρίου 2021, 22:09

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει