Επίσκεψη Γενικού Πρόξενου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη στο Δήμο Βόλου

Τον κ. Philippe Ray, Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου ο ασκών Καθήκοντα Δημάρχου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου.

Πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα της επίσκεψης, η συνάντηση των κ.κ. Θεοδώρου και Ray απέκτησε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και έγιναν προτάσεις για άμεσες ενέργειες με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Ray πρότεινε τη συνεργασία του Δήμου Βόλου με το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο για να προωθηθούν τοπικά προϊόντα στην αγορά της Γαλλίας, καθώς και την προώθηση τουριστικών «πακέτων» με οκταήμερα προγράμματα εντός των περιφερειών Μακεδονίας – Θεσσαλίας (Άγιο Όρος – Θεσσαλονίκη – Όλυμπος – Βόλος – Πήλιο) στο πλαίσιο των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κυρίως του πολιτιστικού τουρισμού. Από πλευράς του ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής (αεροδρόμιο, λιμάνι, γεωγραφική θέση, σύνδεση με κεντρικό οδικό δίκτυο, φυσικό περιβάλλον, πολιτιστική παράδοση) και συνεκτιμήθηκε ότι υπάρχει δυναμική για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας.

Ακολούθησε γενική συζήτηση για θέματα προβολής και επικοινωνίας και για τη δημιουργία κινήτρων εκμάθησης γαλλικής γλώσσας των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι Γάλλοι τουρίστες, για τους οποίους ο Γενικός Πρόξενος δήλωσε ότι έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.

Το Γενικό Πρόξενο συνόδευσε επίτιμος πρόξενος της Γαλλίας στην πόλη του Βόλου κ. Ρολάν Φίσερ, ο οποίος επί σειρά ετών καταβάλλει προσπάθειες τόνωσης των σχέσεων της πόλης του Βόλου με τη Γαλλία και τους θεσμικούς της φορείς, καταλήγει η ανακοίνωση.

unnamed.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει