Επίσκεψη Γκατζή και Λούμα σε Πυροσβεστική και στήριξη κινητοποίησης στη Νεάπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Περιοδεία στο σταθμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βόλο πραγματοποίησαν την Τρίτη ο επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Αντιπεριφέρειας με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργος Λούμας, μαζί με τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Γκατζή. Αμέσως μετά ο Γιώργος Λούμας, επικεφαλής κλιμακίου του ΚΚΕ, παρευρέθηκε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Νεάπολης ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που έχουν τοποθετηθεί με κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Στη συγκέντρωση μετέφερε την επερώτηση που έκαναν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικοί σύμβουλοι για το ζήτημα.

Η επίσκεψη στην Πυροσβεστική υπηρεσία έδωσε τη δυνατότητα στο κλιμάκιο του ΚΚΕ να συζητήσει με τους εργαζόμενους για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας τους, τις τελευταίες αντιδραστικές εξελίξεις στην υπηρεσία, την απαξίωσή της με ό,τι συνεπάγεται για την πυροπροστασία στην περιοχή μας, ιδίως τις μέρες του καλοκαιριού. Δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν οι υπάλληλοι στην πυροσβεστική για τις δεκάδες παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη βουλή για τα ζητήματα που τους αφορούν, καθώς είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου, ιδίως για την ύπαιθρο η σωστή λειτουργία της υπηρεσίας. Μόνο το 2013 κατατέθηκαν από το ΚΚΕ στη Βουλή 13 ερωτήσεις και αναφορές καθώς και ερώτηση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Μαγνησία, που εκτός από τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, με εργασιακές σχέσεις τριών ταχυτήτων, εξαντλητικά ωράρια καθώς και την απαράδεκτη κατάσταση των υλικοτεχνικών μέσων, βαρύνονται και με το γεγονός ότι ζουν και εργάζονται σε ένα κτίριο πεπαλαιωμένο και ακατάλληλο για τη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ υπάρχει η απαίτηση για την ανέγερση ενός νέου σύγχρονου κτιρίου και τη μετεγκατάστασή της υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης στο οικόπεδο των 1.500 περίπου τετραγωνικών μέτρων που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό.

Ο Γιώργος Λούμας επίσης ενημέρωσε για την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τα σώματα ασφαλείας, το οποίο καταψήφισε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι ιδιαίτερα για το Πυροσβεστικό Σώμα οι διατάξεις του νομοσχεδίου υποβαθμίζουν την επιχειρησιακή ικανότητά του, ανοίγουν το δρόμο στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυρόσβεσης με την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών του, ενώ το εμπλέκει στη διαχείριση των κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας, ως ιδιαίτερο Σώμα Ασφαλείας, χτυπώντας παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού. Κάλεσε τους υπαλλήλους της πυροσβεστικής υπηρεσίας να συμπαραταχθούν με το λαϊκό κίνημα, να μην επιτρέψουν με τη στάση τους να αξιοποιηθούν ως μηχανισμός καταστολής, να βάλουν απαγορευτικό στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να διεισδύσει στο χώρο. Τέλος τόνισε ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί, ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, στη διεκδίκηση μέτρων για την πυροπροστασία και τη δασοπυρόσβεση και πιο συγκεκριμένα για: Την άμεση και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Να μετατραπεί σε δημόσια περιουσία η ιδιοκτησία των μεγάλων ιδιωτικών εκτάσεων και των εκτάσεων της εκκλησίας στα βουνά, τα δάση, τις δασικές εκτάσεις. Να ακυρωθούν οι δασοκτόνοι νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αποχαρακτηρίζουν δάση, δασικές εκτάσεις, ακόμη και αναδασωτέες περιοχές. Να προστατευθούν οι καμένες δασικές εκτάσεις από επίδοξους καταπατητές και επιχειρηματικά συμφέροντα και να αναδασωθούν άμεσα. Να συγκροτηθεί ενιαίος φορέας προστασίας της δασικής περιουσίας, με προτεραιότητα τη συγκρότηση συντονιστικού οργάνου για αποψίλωση, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών, άμεση χρηματοδότηση και ενίσχυση της υποδομής της Δασικής και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για την κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων. Ενιαίο αντιπυρικό σχεδιασμό για κάθε ορεινό όγκο με την ευθύνη των Δασικών Υπηρεσιών και την επικουρική στήριξη των Δήμων και της Περιφέρειας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει