Επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο – Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στην Ανατολική ΜεσόγειοΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, 16:05

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και το θέμα της Λιβύης  βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Αιγύπτιο ομόλογο του, Σάμεχ Σούκρι, που έγινε στο Κάιρο.

Η συνάντηση διήρκεσε μιάμιση ώρα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Είχα σήμερα μία ακόμη ευκαιρία να συναντηθώ εδώ στο Κάιρο με τον καλό μου φίλο, τον Αιγύπτιο υπουργό των Εξωτερικών, τον Σάμεχ Σούκρι και μετά να έχουμε μία συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών.

Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες, για τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, για την κατάσταση στη Λιβύη και πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την ενδιάμεση κυβέρνηση της Λιβύης να οδηγηθεί γρήγορα σε εκλογές. Και μπορέσαμε και είχαμε και μία ευρύτερη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Επίσης, διαβίβασα στο φίλο μου Σάμεχ Σούκρι την παράκληση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη να διαβιβάσει στον Πρόεδρο Αλ Σίσι τους θερμούς χαιρετισμούς του».

Από την πλευρά του, ο κ. Σούκρι επισήμανε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Αιγύπτου «αποτελούν ισχυρή απόδειξη των δεσμών που βασίζονται στη φιλία και τη συνεργασία των δύο χωρών, οι οποίες μοιράζονται τις ίδιες αξίες ζώντας στην ίδια περιοχή και αποσκοπούν στο κοινό όφελος».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Απριλίου 2021, 16:05Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει