Επίσκεψη Καλτσογιάννη στο Ανατολικό Πήλιο και συναντήσεις με τους Βουλευτές Μουτσινά + Ψύρρα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας πραγματοποίησε επιθεώρηση σε ολόκληρο το οδικό κύκλωμα Πηλίου και κατέγραψε τις άκρως επείγουσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν

Στο Ανατολικό Πήλιο μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καλτσογιάννης και συναντήθηκε με τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων του Δημοτικού Διαμερίσματος Μουρεσίου του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, προκειμένου να τους ενημερώσει για τον τρόπο που θα λυθούν προβλήματα, που επί σειρά ετών ταλαιπωρούν τους κατοίκους της περιοχής. Ειδικότερα τους πληροφόρησε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε για την υλοποίηση του έργου της παράκαμψης του χιονοδρομικού, έργο πνοής για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και διασφάλιση της ταχείας προσβασιμότητας στο ανατολικό Πήλιο και τους χειμερινούς μήνες. Ενημέρωσε επίσης για την πορεία των προκηρύξεων και εργολαβιών που αφορούν τη συντήρηση και επισκευή του οδικού δικτύου Πηλίου.

DSC08052.JPG

Ο Αντιπεριφερειάρχης πραγματοποίησε ξανά επιθεώρηση σε όλο το οδικό κύκλωμα και κατέγραψε τις άκρως επείγουσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν μετά και από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

DSC08047.JPG

Συνάντηση με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Μαγνησίας Πάρι Μουτσινά

Το απόγευμα ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης συναντήθηκε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Μαγνησίας κ. Πάρι Μουτσινά και συζήτησαν για την πορεία των προγραμματισμένων και αναγκαίων έργων στην Π.Ε. Μαγνησίας. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι παρεμβάσεις αποκατάστασης στο οδικό κύκλωμα Πηλίου και η αναγκαιότητα χρηματοδότησης των έργων αντιμετώπισης των κατολισθήσεων, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η προσβασιμότητα οικισμών του Ανατολικού Πηλίου, καθώς επίσης η πορεία των έργων ολοκλήρωσης της Κάρλας και η απορρόφηση του Φορέα Διαχείρισής της από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Επισημάνθηκε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναγκάζεται να ενεργεί πέραν των αρμοδιοτήτων της, λόγω της αδράνειας της κεντρικής εξουσίας, με γνώμονα τη διατήρηση της βατότητας του δικτύου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα αεροδρόμια Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου, για τον αυτοκινητόδρομο Ε65 και για τον καθορισμό των εδρών των ταξί της Περιφερειακής Ενότητας.

Συνάντηση με τον Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Θωμά Ψύρρα

Νωρίτερα επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη στο γραφείο του ο Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ υπεύθυνος για τον τουρισμό κ. Θωμάς Ψύρρας και συζήτησαν τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας. Ο κ. Καλτσογιάννης επεσήμανε τη σπουδαιότητα του λιμένα Βόλου και των αεροδρομίων Ν. Αγχιάλου και Σκιάθου, που αποτελούν τη θαλάσσια και εναέρια αντίστοιχα είσοδο για ολόκληρη τη Θεσσαλία. Μάλιστα ενημέρωσε για τα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου της Σκιάθου, που θα γίνουν με μέριμνα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προσωπική παρέμβαση αλλά και έντονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και περιλαμβάνουν την επέκταση του διαδρόμου και του δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, υδραυλικά-τεχνικά-ηλεκτρομηχανολογικά έργα και ανάπλαση του γειτονικού ανενεργού λατομείου στο Ξάνεμο και είναι έργο που θα δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σχολίασε επίσης τη μεγάλη σημασία του πολιτιστικού, θρησκευτικού και περιπατητικού τουρισμού, που πρέπει να αναπτυχθούν και ιδιαίτερα το ρόλο που μπορούν να επιτελέσουν προς αυτή την κατεύθυνση και άλλοι φορείς με σχετική δραστηριότητα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει