Επίσκεψη κλιμακιου Υποψηφίων Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και το Βελεστίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Το κλιμάκιο υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας αποτελούμενο από τον επικεφαλής Γιάννη Αναστασίου και τη Σούλα Μπαρτζώκα πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητήριο Μαγνησίας, κ. Τέλη Μπασδάνη, και με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τέλης Μπασδάνης ανέφερε τη σημαντική μείωση της αγοράς της Μαγνησίας κατά -11,5% που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 2000 επιχειρήσεις και μεγάλο αριθμό ανέργων. Μάλιστα, το Επιμελητήριο Μαγνησίας μετράει 6328 διαγραφές από 1/1/2011 εκ των οποίων οι 5425 αφορούσαν ατομικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 80% του συνόλου των επιχειρήσεων.

Το αβέβαιο και ασταθές οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον, η μειωμένη αγοραστική δύναμη εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, η εφαρμογή των capital controls, η αδυναμία πρόσβασης στη χρηματοδότηση εξαιτίας της κατάστασης του τραπεζικού συστήματος και της εξοντωτικής πολιτικής στους όρους δανειοδότησης, το «πάγωμα» του Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ, η αδυναμία ανταπόκρισης στο υψηλό κόστος ασφάλισης καθώς και η αδυναμία αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών και δανείων είναι τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν άμεσα τον κλάδο των εμπόρων, κυρίως των μικρομεσαίων και των ελεύθερων επαγγελματιών. Επίσης, η αύξηση του ΦΠΑ και άλλων άμεσων και έμμεσων φόρων, το υψηλό κόστος ενέργειας, η ανυπαρξία κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών για το παραεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, η γραφειοκρατία, η αύξηση του λειτουργικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το μέτρο του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και οι επιπτώσεις που παρουσιάζονται εξαιτίας του υψηλού ποσοστού ανεργίας το οποίο ξεπερνά το 38% στη Μαγνησία επιτείνουν την ανησυχία των επαγγελματιών του εμπορικού κλάδου.

Επιπρόσθετα, τόνισαν πως αν η νέα κυβέρνηση δεν θέσει ως προτεραιότητά της την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη «ραχοκοκαλιά» της επιχειρηματικής ζωής του τόπου και δεν εφαρμόσει πολιτικές πραγματικής στήριξης και ανάπτυξης, τότε με μαθηματική ακρίβεια ο εμπορικός κόσμος θα οδηγηθεί σε νέα ύφεση της ελληνικής οικονομίας και δραματική εκτόξευση της ανεργίας με αποτέλεσμα οι έως σήμερα θυσίες του ελληνικού λαού να πάνε για ακόμη μια φορά χαμένες.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης κατέλαβαν οι προτάσεις του Επιμελητήριο Μαγνησίας για τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση των συγκοινωνιακών υποδομών, οι οποίες θα μπορούσαν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα και να αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες προσέλκυσης νέων επενδύσεων. Μέσα στις προτάσεις είναι η δημιουργία τακτικής σύνδεσης με τα νησιά των Βορείων Σποράδων και η αξιοποίηση του αερολιμένα της Νέας Αγχιάλου.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας μέσα από την εποικοδομητική συζήτηση που είχαν στο Επιμελητήριο Μαγνησίας για το πώς η τοπική οικονομία μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη, έλαβαν σοβαρά υπόψη τους τις προτάσεις των μελών του Εμπορικού Συλλόγου και του Επιμελητήριο Μαγνησίας, τις οποίες έχουν κοινοποιήσει κατά καιρούς προς τα αρμόδια υπουργεία και προς τον Πρωθυπουργό, προκειμένου η αγορά της Μαγνησίας να αποφύγει τον απειλητικό αφανισμό και να επανέλθει η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών. Επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έδωσαν τη δέσμευσή τους ότι θα είναι κοντά στον εμπορικό κόσμο προκειμένου να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης. Τέλος, εξήγησαν την κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και Συνεργασίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν στο Βελεστίνο όπου συνομίλησαν με κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει