Επίσκεψη Μεϊκόπουλου,Τζήκα και Δελημήτρου στον ξενώνα φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ στη Μακρινίτσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Τον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και μεταναστών της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στην Μακρινίτσα επισκέφτηκαν την Τρίτη 14/4/2015, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα και Κώστας Δελημήτρος, καθώς και αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Συνομίλησαν με εργαζόμενους της ΑΡΣΙΣ αλλά και με ανήλικους φιλοξενούμενους πρόσφυγες και μετανάστες και ενημερώθηκαν για το έργο και τις υπηρεσίες που παρέχονται.

Οι εργαζόμενοι της ΑΡΣΙΣ ιεραρχήσαν ψηλά στην κουβέντα την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική και την δημιουργία και ενίσχυση ολοκληρωμένων δομών φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες και ιδιαίτερα όσον αφορά στους ανήλικους. Επίσης, έθεσαν άμεσα ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν κυρίως στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, στην ενίσχυση του προσωπικού και στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ξενώνα φιλοξενίας.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας επιβεβαίωσαν τη στήριξη τους στο έργο και τις δραστηριότητες της ΑΡΣΙΣ. Επίσης, συζήτησαν με τους εργαζομένους και τους φιλοξενούμενους του ξενώνα για τις πρωτοβουλίες και τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Στις άμεσες προθέσεις της κυβέρνησης είναι η συνολική αλλαγή του θεσμικού και νομικού πλαισίου που αφορά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στην κατεύθυνση αυτή προκρίνονται πρωτοβουλίες όπως, η αντικατάσταση των κέντρων κράτησης από ανοιχτές δομές φιλοξενίας, η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου χορήγησης ασύλου σε πρόσφυγες, η αντιμετώπιση του φαινομένου των ρατσιστικών διακρίσεων.

Η κυβέρνηση τονίζει την ευρωπαϊκή διάσταση του προσφυγικού ζητήματος και της μετανάστευσης και κινείται στην κατεύθυνση αναθεώρησης της ελληνικής νομοθεσίας με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει