Επίσκεψη Παπατόλια σε ΑΓΕΤ: Να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την περιβαλλοντική ανάπτυξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην ΑΓΕΤ αλλά και με τη Διοίκηση της επιχείρησης πραγματοποίησε ο κ. Απόστολος Παπατόλιας, υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους και τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ. ΒαϊοΚουκλουμπέρη αναδείχθηκε το ζήτημα της νέας εγκεκριμένης περιβαλλοντικής μελέτης της εταιρείας από το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην οποία αποτυπώνονται και συνεχίζονται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η τελευταία Νομαρχιακή Αρχή στον τομέα του περιβαλλοντικού εκσυγχρονισμού του εργοστασίου και της χρήσης νέων οικολογικά φιλικών ενεργειακών μορφών στην παραγωγική διαδικασία.

Οι εργαζόμενοι επέμειναν στην ανάγκη να συνεχιστεί η συνεργασία της διοίκησης με το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας και να υλοποιηθεί από κοινού το νέο μοντέλο ανάπτυξης με απόλυτο σεβασμό στις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας, στο στόχο της προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και με διασφάλιση των μισθολογικών κεκτημένων των εργαζομένων.

Ο κ.Παπατόλιας υποστήριξε ότι η ανάπτυξη της εταιρείας στα δύσκολα χρόνια της κρίσης δεν μπορεί να οδηγεί σε καμία έκπτωση στα θέματα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων και ότι πρέπει να γίνει με πλήρη σεβασμό της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ο Διευθυντής του εργοστασίου κ. Παπαευθυμίου τόνισε τη σημαντική,πάνω από 50%,μείωση της παραγωγής της εταιρείας και το υπέρογκο ενεργειακό κόστος λειτουργίας τηςπου ανέρχεται σε 18 εκ. € περίπου σε ετήσια βάση. Ο κ. Παπατόλιαςμίλησε γιατην ανάγκηνα εξασφαλιστεί η ουσιαστική συμπόρευσηεργαζόμενων και διοίκησης, για την μελλοντική ανάπτυξη της επιχείρησης με πλήρη εκπλήρωση των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων και την χρήση νέων οικολογικών μορφών ενέργειας.

Τέλος, ο υποψήφιος Δήμαρχοςτόνισε ότι η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Πολιτών ως Αυτοδιοικητική Κίνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο της Νομαρχίας Μαγνησίας «υιοθετώντας» το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της κοινωνικής της ευθύνης για την πορεία του τόπου, της διαφύλαξης της απασχόλησης και της αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ισορροπίας για την οποία έγιναν τόσα μεγάλα θετικά βήματα κατά την περίοδο 2007 – 2010.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν, οι υποψήφιοι της ΑΝ.Ε.ΚΙ.Π. που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της παράταξης:ο κ. ΒασίληςΧαλαστάρας, Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων της ΑΓΕΤ και ο κ. Δημήτρης Βασιλείου, Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει