«Επίσκεψη Παπατόλια στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας»

Τη Δημοτική Ενότητα της Νέας Ιωνίας επισκέφθηκε χθες ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» κ. Απόστολος Παπατόλιας, πραγματοποιώντας συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Φουντουκίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Λειθαδιώτη, παρουσία του τοπικού Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καουνά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τις προβλέψεις του Ρυθμιστικού Σχεδίου Βόλου και του ΓΠΣ για τη χωρική ενότητα της Νέας Ιωνίας, καθώς και τις ευρείες προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, στο πλαίσιο των αναγκαίων διορθωτικών παρεμβάσεων επί της αρχικής μελέτης του ΡΣΒ, που ήδη δρομολογούνται μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

Από όλες τις πλευρές επισημάνθηκε εκ νέου η μείζων προτεραιότητα ανασχεδιασμού των ΖΟΕ που ισχύουν σήμερα και περιορίζουν αδικαιολόγητα την αναπτυξιακή και οικιστική δυναμική της Νέας Ιωνίας. Παράλληλα, τονίστηκε ότι ο άτεγκτος και ανελαστικός τρόπος που ερμηνεύεται η αρχή της «συμπαγούς πόλης» σε συνδυασμό με το αυθαίρετο και ξεπερασμένο από τα πράγματα όριο του Περιφερειακού για την οριοθέτηση των αστικών χρήσεων, αφενός παραγνωρίζει την ήδη διαμορφωμένη οικιστική πραγματικότητα και αφετέρου λειτουργεί ανασταλτικά για τη μελλοντική βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Τέλος, από όλες τις πλευρές αναγνωρίστηκε η ανάγκη να στηριχθεί από το σύνολο των αυτοδιοικητικών και συλλογικών φορέων της Μαγνησίας η πλήρης και τεκμηριωμένη πρόταση του Δήμου Βόλου, ώστε να προχωρήσουν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, οι απαραίτητες αλλαγές στο τελικό σχέδιο του ΠΔ, που θα επιτρέψουν στο ΡΣΒ να λειτουργήσει ως βασικό εργαλείο και οδηγός για το αναπτυξιακό μέλλον του τόπου.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Παπατόλιας δήλωσε ότι η «Θεσσαλών Δύναμη» βρίσκεται σε στενή συνεργασία και συνεννόηση με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μόσχο, εν όψει της σχετικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το ΡΣΒ, προκειμένου η τελική πρόταση προς το ΥΠΕΚΑ να ενσωματώνει το σύνολο των δημιουργικών παρατηρήσεων που κατατέθηκαν από τους φορείς της περιοχής.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει