Επίσκεψη Πατσιαντά και Μεϊκόπουλου στο Σέσκλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση του Υποψήφιου Δημάρχου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘’ Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης’’, υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά μαζί με το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας κ. Αλεξ. Μεικόπουλο και στελέχη της δημοτικής παράταξης στο Σέσκλο.

Σε συζητήσεις που έγιναν με κατοίκους της περιοχής και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου κ. Χρήστο Τσιαμήτα , επισημάνθηκαν στο κ. Πατσιαντά και στο κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή κυρίως λόγω των παραλείψεων της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.

Ο κ. Τσιαμήτας τόνισε πως ο ‘’ Καλλικράτης’’ που αποτελεί την έκφραση της μνημονιακής πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει καταστροφικές συνέπειες στο Σέσκλο καθώς πολλά από τα έργα πρωταρχικής σημασίας είτε παραμένουν ανολοκλήρωτα είτε δεν έχουν καν ξεκινήσει. Συγκεκριμένα, ο κόμβος στο ύψος του λατομείου αλλά και το τμήμα της εθνικής οδού που συνδέει το λατομείο με το Σέσκλο χρίζουν άμεσης ανακατασκευής αφού βρίσκονται σε άθλια κατάσταση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όσων διέρχονται από την περιοχή. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, έχει επιδειχτεί μεγάλη ολιγωρία από το Δήμο στην ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης, αγροτικής οδοποιίας και ασφαλτόστρωσης .

unnamed2.jpg

Τα προβλήματα όμως επεκτείνονται και στις σχολικές δομές με τον προαύλιο χώρο του νηπιαγωγείου να είναι ουσιαστικά ακατάλληλος για τα μικρά παιδιά και την Δημοτική Αρχή να μην έχει προβεί σε καμία ενέργεια βελτίωσης του παρά τις συνεχείς οχλήσεις εδώ και 2 χρόνια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Ιδιαίτερος λόγος έγινε για τις περιορισμένες δυνατότητες που έχουν δοθεί στα τοπικά συμβούλια , υπ’ ευθύνη του δημάρχου, με αποτέλεσμα να χάνεται η τόσο απαραίτητη επικοινωνία με τους πολίτες για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αλλά και να χρονοτριβούν ακόμα και απλές δραστηριότητες των κατοίκων που χρειάζονται δημοτική άδεια για να υλοποιηθούν.

«Η ανάγκη για ανατροπή σε εθνικό και τοπικό επίπεδο κρίνεται περισσότερο επιτακτική παρά ποτέ ώστε να πάρει τέλος ο συνεχής μαρασμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, να σταματήσει η εξαθλίωση των συμπολιτών μας’’ δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς στις συζητήσεις με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου και κατοίκους του Σέσκλου.

unnamed3.jpg

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου αναφερόμενος στην αποτυχία του ‘’ Καλλικράτη’’ σε πανελλαδικό επίπεδο τόνισε πως μέσα στην επόμενη 5ετία θα πρέπει να είναι έτοιμος ο νέος γεωγραφικός χάρτης ο οποίος θα περιλαμβάνει 1400 δήμους – έναντι 350 σήμερα – ώστε να είναι περισσότερο εφικτή και επωφελής για τους πολίτες η διοίκηση τους. Υπογράμμισε επίσης την σημασία της αποτελεσματικής λειτουργίας των τοπικών συμβουλίων με αυξημένες αρμοδιότητες καθώς έτσι θα επιτευχθεί η καλύτερη αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες και τον Δήμο και θα υπάρχει πολύ καλύτερος εντοπισμός και αντιμετώπιση των προβλημάτων που απασχολούν κάθε κοινότητα. ‘’Βασική θέση και επιδίωξη της δημοτικής μας παράταξης είναι οι πολίτες να έχουν λόγο και συμμετοχή στις αποφάσεις για την πόλη μας.

Να σχεδιάσουμε μαζί την πόλη και τα χωριά του μέλλοντος, συμβάλλοντας στην παραγωγική, οικολογική, πολιτιστική ανασυγκρότηση της χώρας μας’’ κατέληξε ο κ. Πατσιαντάς.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει