Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη στον Αλμυρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης κα Κολυνδρίνη στον Αλμυρό από κοινού με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αλμυρού κο Εσερίδη και εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων κ.Πρεβεζάνο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Ζιγγιρίδη, με σκοπό να διαπιστώσουν την πορεία των εν εξελίξει έργων. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το φράγμα συγκέντρωσης νερού στο ρέμα Μαυρομάτι, η υλοποίηση του οποίου όπως έχει δηλώσει και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός «εξασφαλίζει ότι φτάνει με επάρκεια και ποιότητα καθαρό νερό σε κάθε σπίτι σε πολλούς οικισμούς του Δήμου Αλμυρού».

Το έργο προχωράει κανονικά έπειτα κι από τη σύνταξη της σχετικής προμελέτης αρδευτικού δικτύου. Το πρόγραμμα επίσκεψης περιελάμβανε ακόμη το εν εξελίξει έργο του Περιφερειακού Ιατρείου Σούρπης, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) Αλμυρού, αλλά και περατωμένα έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, όπως το Πάρκο Κροκίου, η δημιουργία του οποίου αναβάθμισε περιβαλλοντικά μια έκταση 12 περίπου στρεμμάτων με παράλληλη βελτίωση του μικροκλίματος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Κατόπιν, η κα Κολυνδρίνη επισκέφθηκε τη μεταλλουργική βιομηχανία ΣΟΒΕΛ, που απασχολεί 600 άτομα, και με τον Δ/ντή της οποίας κο Πυργιώτη συζητήθηκε η δρομολόγηση τριμερούς συνεργασίας (μεταξύ Δήμου Αλμυρού, Π.Ε.Μ&Σ και της βιομηχανίας) προκειμένου να αποκατασταθεί η γέφυρα πρόσβασης στο κεντρικό οδικό δίκτυο, ενέργεια απαραίτητη για την ενίσχυση της ασφάλειας των εργαζομένων και των μεταφερόμενων εμπορευμάτων.

Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε το εργοστάσιο της επιτυχημένης τυροκομικής εταιρείας «Ρούσσας ΑΕ», η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι καλύπτει το 14% των ελληνικών εξαγωγών σε φέτα, και για την επέκταση και τις επενδυτικές κινήσεις της οποίας η κα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι οι Π.Ε.Μ&Σ θα σταθούν αρωγός, καθώς κάτι τέτοιο θα συνεχίσει να συμβάλλει στους δείκτες ανάπτυξης και απασχόλησης της περιοχής μας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει