Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Ινδίας στο Δήμο Βόλου

Στο Δημαρχείο υποδέχθηκαν την Τρίτη, την πρέσβειρα της Ινδίας, κ. M. Manimekalai, ο εκτελών χρέη Δημάρχου Βόλου, κ. Θάνος Θεοδώρου και ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, όπου αφού την καλωσόρισαν στην πόλη, εκφράζοντας τα φιλικά αισθήματα των συμπολιτών μας προς το λαό που εκπροσωπεί, συζήτησαν σημαντικά θέματα διμερών σχέσεων, στον τομέα των εμπορικών σχέσεων και του τουρισμού.

Η οικονομία της Ινδίας είναι από τις ισχυρότερες παγκοσμίως και δεδομένης του μεγάλου πληθυσμού της παρουσιάζει σημαντικό ενδιαφέρον τόσο στην ανάπτυξη μιας τουριστικής κίνησης προς τη χώρα μας, ειδικά στον τομέα της κρουαζιέρας, όσο και για την διείσδυση τοπικών προϊόντων στην ινδική αγορά. Άλλωστε αυτοί οι δύο τομείς, όπως υπογράμμισε ο κ. Αχιλλέας Μπέος, περιλαμβάνονται στη στρατηγική των διεθνών σχέσεων που πλέον αναπτύσσει ο Δήμος Βόλου και στον οποίο εντάσσεται και η αποστολή στο Ροστώβ, που ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη.

Η Πρέσβειρα της Ινδίας στην Ελλάδα κ. M. Manimekalai, επισκέφτηκε το Βόλο κατόπιν αιτήματος που εστάλη στο Δήμο Βόλου από την πρεσβεία της Ινδίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η κ. Manimekalai δήλωσε ότι ο Βόλος θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές πόλεις της Ελλάδας ως προς το τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει, ως προς τα τοπικά της προϊόντα και ως προς την ιστορία της. Παράλληλα εκδήλωσε ενδιαφέρον για συνεργασία και ως προς το τουριστικό προϊόν αλλά και ως προς την παρουσίαση των τοπικών προϊόντων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής στην αγορά της Ινδίας. Η κ. Manimekalai εκδήλωσε την επιθυμία της άμεσης κινητοποίησης και από τις δύο πλευρές, ώστε η συνάντηση να μη μείνει στο στάδιο της εθιμοτυπικής επίσκεψης, αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα να πραγματοποιηθεί συνάντηση των δύο πλευρών στην πρεσβεία στην Αθήνα και να προγραμματιστεί επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στη χώρα της Ινδίας.

Σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας στη χώρα της, η πρέσβης ενημέρωσε το Δήμαρχο ότι η Ινδία είναι μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη οικονομικά χώρα, το νόμισμά της χαρακτηρίζεται από σταθερότητα, οι ιδιωτικές επενδύσεις πραγματοποιούνται με αλματώδεις ρυθμούς αύξησης, οι μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου επενδύουν στην Ινδία και οι εξαγωγές των προϊόντων που παράγονται στη χώρα αποτελούν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας της. Ως προς την κοινωνική δομή της Ινδίας η κ. Manimekalai ενημέρωσε ότι αυτή υφίσταται αλλαγές καθώς μεγαλώνει εντυπωσιακά ο αριθμός των μελών της μεσαίας τάξης της χώρας, της κοινωνικής τάξης που αποτελεί και το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού, το οποίο ενδιαφέρεται για εισαγόμενα ποιοτικά προϊόντα όπως αυτά που παράγονται στην περιοχή του Βόλου, ενώ τα μέλη της μεσαίας τάξης αποτελούν και το υποψήφιο τουριστικό κοινό που ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Κατόπιν της ενημέρωσης της Πρέσβειρας, ο κ. Μπέος δήλωσε ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνάντηση με ειδική παρουσίαση της πόλης του Βόλου και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και θα ακολουθήσει ενημέρωση για τα προϊόντα και υπηρεσίες που παράγουν τοπικές επιχειρήσεις, σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό κλάδο της περιοχής.

Κατά την παραμονή της στην πόλη του Βόλου η Πρέσβειρα θα επισκεφθεί και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου προκειμένου να αποκτήσει άποψη για τις δυνατότητες του λιμανιού της πόλης, ως σταθμού κρουαζιέρας, αλλά και ως εμπορικού λιμανιού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει