Επίσκεψη του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στην περιοχή του Αλμυρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση για τη σχετική επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας με επικεφαλής τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο σε Πτελεό και Σούρπη, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την Κυριακή 23 Ιούνιου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας με επικεφαλής τον βουλευτή Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο στην περιοχή του Αλμυρού και συγκεκριμένα στα χωριά Πτελεό και Σούρπη.

Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πτελεού κ. Λεμονή και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Σούρπης κ. Καλτσά. Συζήτησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα των περιοχών αυτών, όπως η διάλυση της αγροτικής παραγωγής, η συνεχόμενη υποβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας υγείας και παιδείας, η αποψίλωση της περιφέρειας από δημόσιες υπηρεσίες, η ερήμωση της υπαίθρου.

Προβλήματα τα οποία έχουν πλέον οξυνθεί από την εφαρμογή των μνημονιακών επιλογών των τελευταίων κυβερνήσεων και των επιταγών της τρόικα.

Στην συζήτηση με τους κατοίκους ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι:

«Η κοινωνική καταστροφή και η διάλυση που βιώνει η χώρα οφείλεται κυρίαρχα στα μνημόνια που συντάσσουν και υλοποιούν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού. Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά αντιλαμβανόμενη την αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας της Ελληνικής κοινωνίας επιλέγει να κυβερνήσει με εργαλεία, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τα υπέρογκα νομοσχέδια σε ένα άρθρο και μάλιστα με την μορφή του κατ’ επείγοντος. Επιλέγει συνειδητά και διαρκώς την αντιδημοκρατική εκτροπή, όπως έκανε και στην πρόσφατη περίπτωση της ΕΡΤ.

Ο Ελληνικός Λαός και η χώρα έχουν ανάγκη μια μεγάλη αλλαγή.

Μια αλλαγή που θα στηρίζεται στην κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, σε ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, το οποίο δε θα επιβαρύνει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, μια αλλαγή που θα δίνει προτεραιότητα στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ οι πραγματικές υποχρεώσεις προς τους δανειστές θα εξυπηρετούνται με βάση τη ρήτρα ανάπτυξης της χώρας.

Η ανάπτυξη που χρειάζεται αυτός ο τόπος θα έρθει μέσα από την υλοποίηση ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα δώσει βαρύτητα στην αγροτική παραγωγή με στόχο αρχικά την διατροφική αυτάρκεια και αργότερα την ενίσχυση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων. Η υλοποίηση του σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης οφείλει να στηρίζεται σε ένα ενισχυμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, αλλά κυρίως στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις, τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους αγρότες.

Άμεσος κεντρικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το να εξασφαλιστεί σε όλη την κοινωνία εργασία για να μπορεί να έχει ο καθένας μια αξιοπρεπή διαβίωση.

Όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να αποτελούν υπόθεση αποκλειστικά μιας κυβέρνησης ή ενός κόμματος. Οφείλουν να γίνουν υπόθεση κάθε δημοκρατικού και προοδευτικού πολίτη. Αυτοί είναι οι άμεσοι κεντρικοί στόχοι για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.

Σε αυτή τη διαδικασία καλούμε όλο τον Ελληνικό Λαό να συμμετέχει και να συνεισφέρει».

am@sourpi.jpg

Μπορεί επίσης να σας αρέσει