Επίσκεψη του Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως εφτασε στο e-Volos.gr:

Σε στενότερη και πολυεπίπεδη συνεργασία συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα κ. Ράντμαν Μουσταφάγιεφ.

Ο Αζέρος αξιωματούχος επισκέφθηκε τον κ. Αγοραστό την Πέμπτη δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλία, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα καθώς και ζητώντας από τον κ. Αγοραστό και με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, τη συνδρομή του για την προώθηση μίας σειρά ζητημάτων που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως η ενδυνάμωση των επιχειρηματικών δεσμών μέσω του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού. Επίσης οι δύο άντρες, επ’ αφορμή των εν εξελίξει εργασιών για τον αγωγό ΤΑΠ ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν προς την Ευρώπη διερχόμενος και από την Ελλάδα, συζήτησαν το ενεργειακό ζήτημα καθώς και τα αμοιβαία πολλαπλά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν σε βάθος χρόνου οι δύο πλευρές από αυτή τη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της αιρετής περιφερειακής αρχής τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα οποία όπως εξήγησε, οδήγησαν στην υλοποίηση περισσοτέρων από 1180 έργων ύψους 2,2 δις εκ. ευρώ, με ραγδαία αύξηση της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και σημαντική αλλαγή του μοντέλου διοίκησης, το οποίο πλέον έχει μετεξελιχθεί σε συλλογική διοίκηση, δηλαδή εκείνοι που υλοποιούν, είναι οι ίδιοι που καλούνται να λάβουν τις αποφάσεις.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει