Επίσκεψη Τσαμπάζη και Λαμπρινίδη στον Αντιπεριφερειάρχη Α. Κοπάνα

-Τον Αντιπεριφερειάχη επισκέφθηκαν Αντιδήμαρχοι του Δήμου Βόλου

Τον αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο Διοικητήριο οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Τεχνικών Έργων του Δήμου Βόλου, κκ Τσαμπάζης και Λαμπρινίδης αντίστοιχα για το θέμα του καθαρισμού των χειμάρρων και ρεμάτων.

Ο Αργ. Κοπάνας επέμεινε στη θέση του ότι αρμόδιοι για τον καθαρισμό των ρεμάτων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι οι Δήμοι, ενώ επισήμανε ότι η Περιφέρεια είναι υπεύθυνη για την αστυνόμευση και για τα τεχνικά έργα συντήρησης κατόπιν μελετών.

Σημείωσε δε ότι «πρέπει να διαχωρίσουμε και να διακρίνουμε την έννοια «καθαρισμός» (από σκουπίδια, καλάμια, βλάστηση, φερτές ύλες και εμπόδια στη ροή των νερών) από την έννοια των «τεχνικών έργων συντήρησης», ώστε να μην οδηγούμαστε σε λάθος ερμηνείες και εσφαλμένα συμπεράσματα. Επ’ αυτού ετοιμάζεται γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου της Περιφερειακής Ενότητας.

Συνέχισε λέγοντας ότι «παρόλαυτά η Περιφερειακή Ενότητα παρεμβαίνει στον καθαρισμό των διαδημοτικών ρεμάτων και συνδράμει τους Δήμους στον καθαρισμό των δημοτικών ρεμάτων». Οι αντιδήμαρχοι Βόλου μίλησαν για τη συνεργασία, που πρέπει να διέπει τις σχέσεις Δήμου-Περιφέρειας στον τομέα αυτό και υπέδειξαν σημεία άμεσης προτεραιότητας σε Κραυσίδωνα, Άναυρο και Ξηριά. Ο κ. Κοπάνας δρομολόγησε την επέμβαση μηχανημάτων της Περιφέρειας στα εν λόγω σημεία για να διευκολυνθεί το έργο του Δήμου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει