Επίσκεψη των μαγείρων του ΔΙΕΚ Βόλου στη διεθνή έκθεση Detrop – Oenos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η DETROP Διεθνής Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Συσκευασίας αποτελεί την Μοναδική Ελληνική Έκθεση, η οποία αντιπροσωπεύει τον δυναμισμό και την εξωστρέφεια της ποιοτικής εγχώριας παραγωγής τροφίμων. Ανοίγει τις πύλες της κάθε δύο χρόνια στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με την OENOS – Διεθνή Έκθεση Οίνου.

Το δυναμικό αυτό δίδυμο εκθέσεων, επίκεντρο της δράσης των δύο κλάδων στη ΝΑ Ευρώπη και αιχμή του δόρατος για τις επιχειρήσεις της περιοχής, φιλοξενεί παραγωγούς, βιομηχανίες, χονδρεμπόρους, εισαγωγείς & αντιπροσώπους τροφίμων, ποτών & οίνου, και απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις, τα καινοτόμα προϊόντα, να ανανεώσουν τις επαφές τους και να αναπτύξουν συνεργασίες με εταιρίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.Προσκαλεί και φιλοξενεί στοχευμένους Hosted Buyers οι οποίοι προέρχονταν από όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια δίνοντας τις βάσεις για τη μοναδική, απόλυτα εξειδικευμένη Β2Β έκθεση στην Ελλάδα στο χώρο των τροφίμων – ποτών και του οίνου.

Η έκθεση πλαισιώνεται από μια σειρά παραλλήλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με σημαντικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, με σκοπό την προσέλκυση εξειδικευμένων επισκεπτών από το Διεθνή χώρο και την Ελλάδα, αλλά και την προβολή της έκθεσης μέσω αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις ήταν και ο 9ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΡΩΠΗΣ που έγινε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου. Ο διαγωνισμός, που πραγματοποιείται υπό την οργανωτική ευθύνη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και της ΔΕΘ-Helexpo, μετρά 450 συμμετοχές από 27 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ταϊλάνδη, η Ταϊβάν, η Ισπανία, η Μάλτα, η Σουηδία και η Σερβία, ενώ 25 διεθνείς κριτές κρίνουν τους διαγωνιζόμενους. Οι κατηγορίες του Διαγωνισμού είναι 37 –chef of the year, school of the year κτλ.- με κορυφαία την Grand Prix Team of the Year, όπου 16 εθνικές ομάδες θα διαγωνιστούν πάνω σε ένα… black box, ένα άγνωστο καλάθι πρώτων υλών, με τις οποίες θα πρέπει να αυτοσχεδιάσουν. Μάλιστα, τα πιάτα που θα προκύψουν δεν θα δοκιμαστούν μόνο από τους κριτές, αλλά και από VIP προσκεκλημένους της διοργάνωσης.

Εφέτος συμμετείχαν στον διαγωνισμό και δύο σπουδαστές του τμήματος Μαγειρικής του Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, ο Ζιώγας Βασίλης και ο Τρύπας Τρύφωνας, στην κατηγορία των δημιουργιών από Αρνί όπου επάξια κέρδισαν χάλκινα Μετάλλια!

Η πρόεδρος της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ , Αναστασία Μορφογιάννη καθώς τα μέλη του Δ.Σ. συγχαίρουν τους σπουδαστές και εύχονται νέες διακρίσεις σε όλους τους σπουδαστές.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει