Επίσκεψη Υποψήφιου Δημάρχου της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης»Πατσιαντά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Επίσκεψη στο Διμήνι πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης “ Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης” Μαργαρίτης Πατσιαντάς, μαζί με κλιμάκιο της Δημοτικής Παράταξης.

Κατά την επίσκεψη συνάντησε και συζήτησε με κατοίκους για τα προβλήματα της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας του Διμηνίου.

Όπως αναφέρθηκε, μείζον πρόβλημα αποτελεί η έλλειψη σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου του Βόλου με το Διμήνι. Οι κάτοικοι έχουν ήδη καταθέσει τα σκαριφήματα στη ΔΕΥΑΜΒ όπως τους είχε ζητηθεί, όμως η διαδικασία της σύνδεσης δεν προχώρησε ποτέ.

Από πλευράς του, o κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς δεσμεύτηκε, σαν επικεφαλής της παράταξης “ Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης” για την εκπλήρωση του τόσο σημαντικού έργου για την περιοχή, καθώς πλέον η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου απειλεί τη δημόσια υγεία των κατοίκων.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε από τους συνδημότες μας κατοίκους Διμηνίου, πως οι αστικοί δρόμοι της περιοχής βρίσκονται σε χείριστη κατάσταση, οι κάδοι των απορριμμάτων δεν πλένονται και αποτελούν εστία μόλυνσης, η πλατεία δεν τελεί υπό συντήρηση και είναι εμφανής ο κίνδυνος ατυχημάτων, όπως επίσης η έλλειψη δεντροφύτευσης και η μη παροχή ρεύματος και νερού με ότι αυτό συνεπάγεται για την κεντρική πλατεία του Διμηνίου.

Ακόμη το δημοτικό σχολείο του Σαμπάναγα απειλείται με κλείσιμο ενώ τα αστικά δρομολόγια που εκτελούνται για τη μεταφορά των κατοίκων έχουν μειωθεί δραματικά.

Παράλληλα τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συντήρηση στους αγροτικούς δρόμους. Επίσης αναφέρθηκε το θέμα της μεταφοράς των στύλων της ΔΕΗ οι οποίοι βρίσκονται στις αυλές των οικιών των κατοίκων, καθώς και μείζον ζήτημα για τους κατοίκους είναι η έλλειψη φωτισμού στους δρόμους και η μη σύνδεση της περιοχής με τον αγωγό φυσικού αερίου.

Ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς τόνισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, τα τοπικά συμβούλια έχουν χάσει ακόμη και το γνωμοδοτικό τους ρόλο από τον Καλλικράτη και στόχος της παράταξης “ Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης” είναι η υλοποίηση των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων, καθώς και οι Δήμοι να αποκτήσουν και πάλι το ρόλο που χάθηκε από τον Καλλικράτη και τις Μνημονιακές πολιτικές των δημοτικών αρχών που τις εφαρμόζουν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει