Επίτιμοι δημότες του Παλέρμο οι πλοίαρχοι και τα πληρώματα τριών πλοίων που έσωσαν μετανάστες


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 04:13

Ο μητροπολιτικός δήμος στο Παλέρμο, μεγάλο λιμάνι της νότιας Ιταλίας, απένειμε χθες Δευτέρα τον τίτλο των επίτιμων δημοτών του στα μέλη των πληρωμάτων τριών πλοίων που συμμετείχαν σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη Μεσόγειο.

Ο δήμαρχος της πόλης Λεολούκα Ορλάντο απέμεινε τον τιμητικό τίτλο στους πλοίαρχους και τα μέλη των πληρωμάτων του Mare Jonio, σκάφους της ιταλικής φιλανθρωπικής οργάνωσης Mediterranea· του Sea-Watch 3, σκάφους της γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Sea-Watch· και στον πλοιοκτήτη, στον πλοίαρχο και στο πλήρωμα του αλιευτικού Accursio Giarratano, που αποφάσισαν να αφήσουν κατά μέρος τη δουλειά τους και να σώσουν μετανάστες που κινδύνευαν, εξήγησε ο δήμος σε δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο τίτλος του επίτιμου δημότη απονεμήθηκε σε ανθρώπους «οι οποίοι στάθηκαν στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Η οργάνωση Sea-Watch ευχαρίστησε τον δήμο για την τιμή μεταφορτώντας στο Twitter ένα βίντεο στο οποίο εικονίζεται η κιτρινοκόκκινη σημαία της πόλης να κυματίζει υψωμένη στον ιστό του Sea-Watch 3.

Τόσο το Mare Jonio, όσο και το Sea-Watch 3 είχαν κατασχεθεί από τις ιταλικές αρχές, πριν απελευθερωθούν έπειτα από σκληρές δικαστικές μάχες, στο πλαίσιο της σκληρής αντιμεταναστευτικής νομοθεσίας που προώθησε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της Λέγκα (άκρα δεξιά), ο Ματέο Σαλβίνι.

Πηγές: ΑΠΕ, dpa

Φωτογραφία: comunicalo.it


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, 04:14

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει