ΕΠΑΜ Μαγνησίας: Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Πριν ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, η ελληνική κοινωνία εμβρόντητη και τρομοκρατημένη παρακολουθούσε τις εξελίξεις μιας εν ψυχρώ δολοφονίας ενός νέου συνανθρώπου, του Παύλου Φύσσα. Ενός ακόμα θύματος της καθαρόαιμης φασιστικής, ναζιστικής και εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής.

Μιας συμμορίας, που με την ανοικτή στήριξη του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος, «μεταμορφώθηκε» σε νόμιμο πολιτικό κόμμα και αποτελεί τη «σιδερένια γροθιά» του κατοχικού καθεστώτος της υποτέλειας και του δωσιλογισμού. Ο φασισμός που ασκούν οι κυβερνήσεις των «προθύμων» – με την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές και τοκογλύφους, τη βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την παραβίαση στοιχειωδών εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της πλήρους καταπάτησης των διατάξεων του Συντάγματος – είναι αυτός που ενθαρρύνει φαινόμενα σαν της Χ.Α.

Κι όλα αυτά, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της διεθνούς και εγχώριας ολιγαρχίας τραπεζιτών, κρατικοδίαιτων εργολάβων και καναλαρχών, που δεν παραλείπουν να προβάλουν συστηματικά από τα πλήρως ελεγχόμενα ΜΜΕ τα …«ανδραγαθήματα» των συμμοριών της Χ.Α., εις τρόπον ώστε στη συνείδηση των εξαθλιωμένων λαϊκών τάξεων, να ταυτίζεται ο πατριωτισμός με τον φασισμό και η κοινωνική αγανάκτηση με τις πρακτικές του υποκόσμου.

Ομως, στη δική μας συνείδηση, ο εχθρός της δημοκρατίας είναι και εχθρός της πατρίδας και πατριώτης είναι αυτός που αγαπάει την πατρίδα του, αλλά και σέβεται τις πατρίδες των άλλων. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, δεν χαρίζουμε στην Χρυσή Αυγή τα σύμβολα ενότητας και ελευθερίας, όπως είναι η αιματοβαμμένη από τους αγώνες τουλαού μας Ελληνική Σημαία, ούτε της αναγνωρίζουμε το παραμικρό ψήγμα πατριωτισμού.

Για μας ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, είναι αγώνας Ελευθερίας, Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης, είναι παλλαϊκός αγώνας για τη Δημοκρατία, είναι αγώνας για να πάρουμε τη ζωή και τη χώρα μας πίσω.

Συμμετέχουμε και σας καλούμε, στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 18:00 μ.μ.

στην Πλατεία Ελευθερίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει