Επαναλειτουργούν τα σιιτικά ιερά στη χώρα


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 13:46

Το Ιράν άνοιξε σήμερα τα βασικούς ιερούς τόπους των σιιτών στη χώρα, οι οποίο είχαν κλείσει τον Μάρτιο προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού, από την οποία έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι στη χώρα.

Στην Τεχεράνη το ιερό του Σαχ- Αμπντόλ – Αζίμι έχει αρχίσει να δέχεται πιστούς από νωρίς το πρωί. Για να φτάσουν στο ιερό οι πιστοί χρειάστηκε να περπατήσουν μέσα από ένα τούνελ που είχε απολυμανθεί, ενώ έγινε και έλεγχος της θερμοκρασίας τους. Η είσοδος εξάλλου επιτρέπεται μόνο με μάσκα.

Το ιερό του ιμάμη Ρέζα στη Μασχάντ, τη σημαντικότερη ιερή πόλη των σιιτών στο βορειοανατολικό Ιράν, και αυτό της Φατίμα Μασουμέχ στην Κομ επίσης άνοιξαν τηρώντας όμως αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, μετέδωσε το πρακτορείο Irna.

Στην Κομ εντοπίστηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου τα πρώτα κρούσματα της covid-19 στο Ιράν, την πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής με 135.700 κρούσματα.

Τα ιερά, όπως και τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα μη απαρατίτητα καταστήματα στη χώρα είχαν κλείσει τον Μάρτιο.

Από τις 11 Απριλίου η ιρανική κυβέρνηση επέτρεψε το σταδιακό άνοιγμα των καταστημάτων αίροντας την απαγόρευση μετακινήσεων στο εσωτερικό της χώρας, παρά την πρόσφατη μικρή αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020, 13:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει