Επεισόδια και συλλήψεις στη διάρκεια της νύχτας σε συνοικίες υπερορθόδοξων Εβραίων


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 13:53

Η αστυνομία του Ισραήλ συγκρούστηκε την Κυριακή το βράδυ με πολλούς υπερορθόδοξους Εβραίους στη συνοικία Μέα Σεάριμ της Ιερουσαλήμ, οι οποίοι αψήφησαν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί στη χώρα λόγω πανδημίας του κορωνοϊού και πραγματοποίησαν μεγάλες συγκεντρώσεις.

Ο Μίκι Ρόζενφελντ, εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, δήλωσε σήμερα ότι οι υπερορθόδοξοι Εβραίοι της συνοικίας αυτής πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να διαλύσουν μεγάλες συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της εβραϊκής γιορτής Σουκότ.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ περιπολικά υπέστησαν ζημιές. Η αστυνομία συνέλαβε 18 ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ, επεσήμανε ο Ρόζενφελντ.

Κάποιες ομάδες υπερορθόδοξων Εβραίων αρνούνται να συμμορφωθούν με τους κανόνες του lockdown που έχουν επιβληθεί στο Ισραήλ προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του covid-19. Μεταξύ των κανόνων αυτών είναι και η απαγόρευση να συγκεντρώνονται περισσότεροι από 20 άνθρωποι σε εσωτερικούς χώρους και περισσότεροι από 100 σε εξωτερικούς.

Επίσης, χθες το βράδυ η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει εκατοντάδες υπερορθόδοξους Εβραίους που είχαν συγκεντρωθεί σε συναγωγή στο προάστιο Μπνέι Μπρακ του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια. Ένας αστυνομικός πέταξε έναν κουβά εναντίον ενός εφήβου, αφού το πλήθος έριξε εναντίον των δυνάμεων της τάξης πέτρες. Εξάλλου, έγιναν 17 συλλήψεις.

Μετά την αύξηση των κρουσμάτων του covid-19 επιβλήθηκε στις 18 Σεπτεμβρίου δεύτερο lockdown στο Ισραήλ, το οποίο αρχικά θα διαρκούσε τρεις εβδομάδες κατά την εορταστική περίοδο του εβραϊκού νέου έτους.

Αν και η εορταστική περίοδος τελειώνει το Σάββατο, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ψήφισε για την παράταση των περιοριστικών μέτρων κατά τέσσερις ημέρες, τα οποία αναμένεται να παραταθούν ξανά.

Οι επικριτές του κατηγορούν τον Νετανιάχου, που δικάζεται με την κατηγορία της διαφθοράς, ότι επιβάλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα προκειμένου να εμποδίσει τη διεξαγωγή αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 13:53

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει