Επεισόδια στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και προσαγωγές


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 23:50

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ανάμεσα σε δυνάμεις της αστυνομίας και ομάδα διαδηλωτών που πραγματοποιούσε κινητοποίηση για το Πολυτεχνείο. 

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονταν στην περιοχή ενώ ακολούθησαν συμπλοκές και 29 προσαγωγές.

 

Την ίδια στιγμή ήταν σε εξέλιξη ακόμα μια κινητοποίηση, από τον Σύλλογο Φοιτητών και άλλες πολιτικές δυνάμεις,  που είχε κατεύθυνση την κεντρική πλατεία, ωστόσο στο άκουσμα των προσαγωγών οι διαδηλωτές μεταφέρθηκαν στον χώρο έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, ζητώντας να αφεθούν όσοι είχαν προσαχθεί.

Λίγη ώρα αργότερα όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ τους επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων της συνάθροισης που είναι σε ισχύ.

29 πρόστιμα των 300 ευρώ

Σε σχετική ενημέρωσή της η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην κεντρική πλατεία σημειώνει τα εξής:

Ανακοινώνεται ότι την 17.15 ώρα, ομάδα ατόμων συγκεντρώθηκε ξαφνικά από διάφορα σημεία, σε μικρή απόσταση από την πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη και εγκλωβίστηκε από τις υπάρχουσες στο χώρο αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς την παραπάνω πλατεία.

Πραγματοποιήθηκαν 29 προσαγωγές και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Μετά την επιβολή προστίμων τα άτομα αποχώρησαν ειρηνικά. Δεν έγινε χρήση δακρυγόνων μέσων. 

Από το πρωί της Τρίτης η Ξάνθη θύμιζε φρούριο με ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία των αστυνομικών σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μάλιστα, περιπολικά και αστυνομικοί βρίσκονταν από νωρίς έξω από τον χώρο των Πανεπιστημίων, περιφρουρώντας τον χώρο ώστε να αποτραπούν τυχόν συναθροίσεις. 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το ΚΚΕ πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση έξω από το Εργατικό Κέντρο ενώ τα μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου γνωστοποίησαν στο διαδίκτυο κάλεσμα για κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία, λόγω του αποκλεισμού των Πανεπιστημίων από τους Αστυνομικούς. 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020, 23:50

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει