Επιβεβαιώθηκαν 14 κρούσματα σε ιατρικό κέντρο


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 07:00

Οι Αρχές του νομού Όιτα στην Ιαπωνία επιβεβαίωσαν σήμερα δύο νέα κρούσματα του κορωνοϊού σε ιατρικό κέντρο, με τα οποία ανέρχεται σε 14 ο συνολικός αριθμός τους στις εγκαταστάσεις αυτές, μετέδωσε το Kyodo.

Δύο νοσηλεύτριες που εργάζονται στο Ιατρικό Κέντρο της Όιτα, η μία ηλικίας γύρω στα 20 και η άλλη περίπου 50 ετών, επιβεβαιώθηκε ότι είχαν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, μολονότι παρουσίαζαν μόνον ήπια συμπτώματα, σύμφωνα με το Kyodo.

Τα δύο νέα κρούσματα έπονται άλλων 12 που επιβεβαιώθηκαν στο κέντρο αυτό μεταξύ νοσηλευτών και γιατρών.

Οι Αρχές του νομού αυτού στη νοτιοδυτική Ιαπωνία υποβάλλουν σε εξετάσεις περίπου 600 μέλη του προσωπικού και ασθενείς που νοσηλεύονται ή είχαν νοσηλευτεί εκεί, σύμφωνα με το Kyodo.

Η Ιαπωνία έχει καταγράψει 1.055 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης του Covid-19 έως σήμερα, κατά 40 περισσότερα από χθες, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK. Ο αριθμός ξεπέρασε χθες Σάββατο το όριο των 1.000 κρουσμάτων την ώρα που η χώρα αγωνίζεται για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Στον επίσημο απολογισμό των κρουσμάτων δεν περιλαμβάνονται τα 712 κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν σε καραντίνα στα ανοιχτά του Τόκιο τον περασμένο μήνα.

Το Kyodo μετέδωσε επίσης σήμερα ότι η Οζάκα επιβεβαίωσε ότι ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών πέθανε από τη νόσο. Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο που καταγράφεται εκεί.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020, 07:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει