Επικριτικοί οι πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

[ad_1]


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 13:05

Βρετανία: Επικριτικοί οι πολίτες απέναντι στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Η άποψη των Βρετανών πολιτών για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι αρνητική για πρώτη φορά μετά τον Φεβρουάριο και οι πολίτες εμφανίζονται να ανησυχούν για τον κίνδυνο ενός νέου κύματος περιστατικών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα.

Με μια νέα έκρηξη περιστατικών του κορωνοϊού που έχει προκαλέσει η παραλλαγή Δέλτα, η εταιρεία Kantar Public ανέφερε ότι το 48% των ερωτηθέντων κρίνει πως η κυβέρνηση διαχειρίζεται πλημμελώς την υγειονομική κρίση -ποσοστό κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον Ιούλιο-, ενώ το 43% απάντησε ότι η κυβέρνηση πράττει ορθά – ποσοστό μειωμένο κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

Τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων εκφράζουν ανησυχία ότι θα υπάρξουν και νέα κύματα περιστατικών μετά το καλοκαίρι σε σχέση με το 28% που δεν ανησυχεί.

Η Βρετανία έχει καταγράψει έναν από τους υψηλότερους αριθμούς νεκρών από τον COVID-19 παγκοσμίως και έκλεισε την οικονομία της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε σχέση με πολλές άλλες χώρες τον περασμένο χρόνο και στις αρχές του 2021.

Παράλληλα όμως πραγματοποίησε μια εκστρατεία εμβολιασμού με ταχύτερους ρυθμούς σε σχέση με άλλες χώρες, γεγονός που είχε ενισχύσει τη δημοτικότητα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και της κυβέρνησής του νωρίτερα αυτό τον χρόνο.

Η δημοσκόπηση της Kantar έδειξε επίσης μια μείωση στον αριθμό των ερωτηθέντων που θεωρούν ότι η οικονομία θα έχει καλύτερες επιδόσεις κατά τον επόμενο χρόνο, ποσοστό μειωμένο κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες στο 30%.

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2021, 13:13

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει