Επιλογή Ευθύνης: «Η μόνη λύση για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων είναι αυτή που συνάδει με τη νομιμότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

«Η μόνη λύση για την υπόθεση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων είναι αυτή που συνάδει με τη νομιμότητα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ – ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε για το θέμα, σε σημερινή του συνέντευξη, ο κ. Μπέος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Γνωστό πια το επικοινωνιακό παιχνίδι του κ. Μπέου – για να βρίσκεται στην επικαιρότητα και να χειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις κατά βούληση -, η πρόκληση σύγχυσης για τα θέματα της πόλης, η παραπλάνηση των πολιτών με ψεύδη, η συνολική απαξίωση του πολιτικού κόσμου, η δηλητηρίαση της δημόσιας ζωής με την επινόηση ανύπαρκτων σκανδάλων.

Η υπόθεση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων, μία από τις συχνές, δυστυχώς, στη χώρα μας, περιπτώσεις αφερεγγυότητας εργολάβων, είναι μία από τις πολλές πληγές που κληρονόμησε από το παρελθόν η προηγούμενη δημοτική αρχή και προσπάθησε να εκκαθαρίσει προς όφελος της πόλης και του Δήμου, με βάση τη νομιμότητα και τους όρους της σύμβασης και της συγγραφής υποχρεώσεων που είχαν καταρτιστεί.

Αντί ο κ. Μπέος να προσπαθεί να περιβάλει την πόλη με αχλύ δήθεν σκανδάλων, απαξιώνοντας και υβρίζοντας τους πάντες και τα πάντα, ας δημοσιοποιήσει τη λύση που προτείνει για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί την κρατάει κρυφή;

Γιατί δεν μπορεί αυτή να συζητηθεί απευθείας στο ΔΣ; Τι ακριβώς εξυπηρετεί η πρόσκληση σε κλειστή σύσκεψη των επικεφαλής για την ιδιαίτερη συζήτηση του θέματος;

Επειδή αναρωτιέται και ανησυχεί ο κ. Μπέος αν έχουν οι αντιπολιτεύσεις να του προτείνουν κάποια λύση, εμείς ξέρουμε ποια είναι και να του την πούμε. Είναι αυτή που δρομολόγησε το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προς όφελος του Δήμου και της πόλης, με τις υπεύθυνες ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του. Αλλά η Δημοτική Αρχή καθυστερεί προκλητικά, εδώ και παραπάνω από ένα χρόνο, να συνεχίσει τις διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί. Γιατί άραγε; Από άγνοια; Από σκοπιμότητα;

Η μόνη λύση για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι η λύση που συνάδει με τη νομιμότητα. Και είναι η μόνη που μπορεί να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή, αν δε θέλει να περιπλέξει τα πράγματα σε βάρος της πόλης. Γιατί μπορεί να έχει την πλειοψηφία στο ΔΣ και να μπορεί να πάρει τις αποφάσεις που την εξυπηρετούν, αλλά, ευτυχώς για την πόλη, υπάρχουν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της πολιτείας. Κι αν θέλει ομόφωνες αποφάσεις, δε χρειάζεται να τις απαιτεί, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν ήδη. Ας αξιοποιήσει τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ για το θέμα και ας προχωρήσει στα επόμενα βήματα.

Και δύο επισημάνσεις: Η συναίνεση για τα θέματα της πόλης δεν επιτυγχάνεται με κουτσαβακισμούς, αλλά απαιτεί την τήρηση ενός μίνιμουμ αρχών και αξιών, την ουσιαστική γνώση για τα θέματα, τη λειτουργία με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών, την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των μειοψηφιών.

Επίσης, τα σκάνδαλα δε συζητιούνται σε κλειστές συσκέψεις των επικεφαλής, αλλά καταγγέλλονται και διερευνώνται από τη δικαιοσύνη. Σκάνδαλο, στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι η επιμονή στη νομιμότητα, αλλά η ενδεχόμενη επιλογή μιας λύσης «κάτω από το τραπέζι», στο όνομα άδηλων σκοπιμοτήτων.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει