ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ:«Χωρίς γέφυρα στη Λάμια,στο ύψος της Λαχαναγοράς, λόγω αδράνειας της δημοτικής αρχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ-ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ» αναφέρει:

«Διαβάσαμε σήμερα, στον τοπικό τύπο, τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δ. Κολυνδρίνη, σύμφωνα με τις οποίες η γέφυρα στο ύψος της Λαχαναγοράς, στη θέση Λάμια, που προβλέπεται να καθαιρεθεί στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των αντιπλημμυρικών έργων του χειμάρρου Ξηριά, δεν πρόκειται να αντικατασταθεί, γιατί ο Δήμος Βόλου δεν υπέβαλε τη μελέτη για την κατασκευή της νέας γέφυρας.

Είχαμε επισημάνει εγκαίρως, από τα μέσα Νοεμβρίου 2015, κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου του τεχνικού προγράμματος 2016, πως η Δημοτική Αρχή, μεταξύ άλλων, δεν έλαβε υπόψη και δεν αξιολόγησε μία σειρά έργων, ορισμένα με μεγάλη ωριμότητα, που θα έδιναν ανάσα στο Δήμο από πολλές απόψεις. Μεταξύ των έργων, αναφέραμε και τη μελέτη για τη γέφυρα, στην περιοχή της Λαχαναγοράς, που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη δημοτική αρχή και για την οποία υπολειπόταν μόνο η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή, μετά τη δέσμευση της Περιφέρειας για χρηματοδότηση του έργου, ανέθεσε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την εκπόνηση της σχετικής τεχνικής μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, στις αρχές Μαΐου 2014. Στη μελέτη προβλέπεται η γεφύρωση, με τρόπο που να είναι συμβατή με τη χάραξη της περιφερειακής οδού Βόλου, από τη θέση Μπουρμπουλήθρα έως την έξοδο του Περιφερειακού στην οδό Λαρίσης και αφορά στην κατασκευή νέας οδογέφυρας 40μ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας συνολικού πλάτους 7,50μ. και με πεζοδρόμια εκατέρωθεν. Η μελέτη περιλαμβάνει επίσης τη συναρμογή υψομετρικά της γέφυρας με τους υπάρχοντες δρόμους και την ασφαλτόστρωση όλου του παρόχθιου δρόμου που καταστράφηκε από τα αντιπλημμυρικά έργα.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή, ενάμιση χρόνο τώρα, αδράνησε και δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στη σύνταξη της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, την οποία ζήτησε επιπλέον η Περιφέρεια, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου, με συνέπεια να στερηθεί η πόλη από ένα έργο που εξυπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών και να καταδικαστούν οι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν τη γέφυρα να δαπανούν χρόνο, χρήμα και κόπο για την κίνησή τους προς και από την περιοχή της Λαχαναγοράς, αφού θα εξυπηρετούνται πλέον μέσω της γέφυρας Διμηνίου.

Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κινηθεί άμεσα για την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία κατασκευής της νέας γέφυρας, γιατί, μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, θα είναι πιο δύσκολο να ξανανοίξει συζήτηση για το έργο και να βρεθούν οι απαιτούμενες πιστώσεις.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει